Quantcast
Reuters: Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν τους νέους σε Ελλάδα και Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Reuters: Φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός απειλούν τους νέους σε Ελλάδα και Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης απειλούν 26 εκατομμύρια παιδιά και νέους ανθρώπους στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη του Bertelsmann Foundation, στην οποία η Ελλάδα παίρνει τον χειρότερο βαθμό σε όλη την Ε.Ε.

Ο δείκτης Bertelsmann Social Justice, έδειξε το μεγάλο χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον Βορρά και τον Νότο και ανάμεσα σε νέους και πιο μεγάλους ανθρώπους, όπως αναφέρει το Reuters.

Στην Ισπανία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Πορτογαλία, ο αριθμός των παιδιών και των νέων ανθρώπων που απειλούνται από την οικονομική κρίση έχει αυξηθεί από τα 1,2 εκατ. στα 7,6 εκατ. από το 2007.

Επιπλέον, ο αριθμός των Ευρωπαίων πολιτών ηλικίας μεταξύ 20 και 24 ετών που δεν εργάζονται ούτε έχουν εκπαιδευθεί έχει αυξηθεί στις 25 από τις 28 χώρες από το 2008. Μόνο στη Γερμανία και τη Σουηδία οι προοπτικές εμφανίζονται βελτιωμένες σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

«Δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να χάσουμε μια ολόκληρη γενιά στην Ευρώπη, είτε σε κοινωνικό ή σε οικονομικό επίπεδο» τονίζουν οι αναλυτές και επισημαίνουν πως η ΕΕ πρέπει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να βελτιώσουν τις ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.