Quantcast
Reuters: Η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος οξύνει την κόντρα Μέρκελ - Σόιμπλε - enikonomia.gr
share

Reuters: Η έκθεση του ΔΝΤ για το χρέος οξύνει την κόντρα Μέρκελ – Σόιμπλε

δημοσιεύτηκε:

Η απειλή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να αποχωρήσει από τα προγράμματα στήριξης της Ελλάδας, αν οι χώρες της Ευρώπης δεν προχωρήσουν σε μεγάλη ελάφρυνση του χρέους της, αναμένεται να οξύνει τη συζήτηση κατά τη μεθαυριανή συνεδρίαση της γερμανικής Βουλής για το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η θέση αυτή του ΔΝΤ οξύνει ένα ανομολόγητο ρήγμα μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, που θέλει να διατηρήσει την ακεραιότητα της Ευρωζώνης, και του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη, τουλάχιστον προσωρινά.

Η Μέρκελ μπορεί να βασισθεί σε μία μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της έναρξης της διαπραγμάτευσης για ένα τρίτο δάνειο στην Ελλάδα, χάρη στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία που έχει στη Βουλή ο κυβερνητικός συνασπισμός της, αν και μπορεί να αντιμετωπίσει ανταρσία από τους δικούς της βουλευτές.

Ωστόσο, η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους από το ΔΝΤ μπορεί να την αναγκάσει μέσα σε λίγους μήνες να επιλέξει μεταξύ δύο δύσκολων επιλογών: Να χορηγήσει μεγάλη ελάφρυνση χρέους ή να εγκαταλείψει το ΔΝΤ το ελληνικό πρόγραμμα.

Πηγή: Reuters

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.