Quantcast
Reuters: Η κυβέρνηση εξετάζει να καθυστερήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού - enikonomia.gr
share

Reuters: Η κυβέρνηση εξετάζει να καθυστερήσει την αύξηση του κατώτατου μισθού

δημοσιεύτηκε:

Παράγοντας της Ευρωζώνης δήλωσε στο Reuters ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προσπαθήσει να ξεφύγει από το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις, όσον αφορά στο κεφάλαιο των εργασιακών σχέσεων, μεταθέτοντας χρονικά το σχέδιο της για αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει μία σημαντική παραχώρηση τουλάχιστον σε έναν από τους εξής τομείς: συνταξιοδοτικό, αγορά εργασίας ή φορολογία.

Η συζήτηση της Ελλάδας με τους δανειστές με βάση το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να γίνει αύριο στο Brussels Group, θέλει να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση έχει σοβαρή πρόθεση, μετά τις κατηγορίες των δανειστών ότι σέρνει τα πόδια της και δεν οδηγεί στην επίτευξη συμφωνία, σημειώνει το Reuters.

Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης τόνισε ότι είναι ζωτικής σημασίας να συζητήσει η Ελλάδα το νομοσχέδιο με τους εταίρους της, πριν το εισαγάγει για ψήφιση στη Βουλή, και να μην το παρουσιάσει ως πακέτο (με τη μορφή take I or leave it), διαρρέοντάς το στα μέσα ενημέρωσης, κάτι που θα έκανε αδύνατη τη διαπραγμάτευση.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.