Quantcast
Reuters: Η προθεσμία στην Ελλάδα για συμφωνία είναι το τέλος Ιουνίου - enikonomia.gr
share

Reuters: Η προθεσμία στην Ελλάδα για συμφωνία είναι το τέλος Ιουνίου

δημοσιεύτηκε:

Το Eurogroup δεν θα θέτει πλέον καταληκτικές προθεσμίες στην Ελλάδα, εκτός από τον Ιούνιο που λήγει η παράταση του προγράμματος, για την επίτευξη συμφωνίας, επειδή αυτές οδηγούν σε ριψοκίνδυνους χειρισμούς στις διαπραγματεύσεις σχετικά με  τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να κάνει η Αθήνα για να λάβει χρηματοδότηση, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

Η Ελλάδα και η Ευρωζώνη είχαν συμφωνήσει τον Φεβρουάριο ότι θα συμφωνούσαν έως το τέλος Απριλίου σε μία συνολική λίστα μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να δοθούν στην Ελλάδα τα 7,2 δισ. ευρώ που είναι ακόμη διαθέσιμα από το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας. 

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέμεναν να παρουσιαστεί η λίστα στη σύνοδο του Eurogroup στις 24 Απριλίου στη Ρίγα, αλλά αυτή δεν θα είναι έτοιμη έως τότε και επισης είναι απίθανο ότι θα είναι έτοιμη έως το τέλος του μήνα. 

“Υπάρχει σαφής αύξηση της δραστηριότητας (στις διαβουλεύσεις), υπάρχει σαφώς μεγαλύτερη ενασχόληση, αλλά απέχουμε σημαντικά από ένα μήνυμα ότι το αποτέλεσμα είναι ορατό”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

“Υπάρχει ακόμη μία εβδομάδα (μετά το Eurogroup της Ρίγα), έτσι η (πρώτη) καταληκτική προθεσμία δεν έχει χαθεί ακόμη”, δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, προσθέτοντας: “Ωστόσο, εάν θέλουμε να παρουσιάσουμε κάποιας μορφής συνολική συμφωνία στις Αρχές και τους Θεσμούς, να την αναλύσουμε και να τη στείλουμε στο EuroWorking Group για να την επεξεργασθεί, είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθεί η προθεσμία της 30ης Απριλίου”. “Υπάρχει μία προθεσμία τώρα, η οποία είναι το τέλος Ιουνίου. Οι ελληνικές Αρχές το γνωρίζουν, ελπίζουμε, πότε τελειώνει το πρόγραμμα”, σημείωσε ο αξιωματούχος. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.