Quantcast
Reuters: Μήνυμα τήρησης του μνημονίου η επιλογή Τσακαλώτου στο υπ. Οικονομικών - enikonomia.gr
share

Reuters: Μήνυμα τήρησης του μνημονίου η επιλογή Τσακαλώτου στο υπ. Οικονομικών

δημοσιεύτηκε:

Τη συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας στην κατεύθυνση εφαρμογής των πρώτων μέτρων του μνημονίου επιχειρεί να διασφαλίσει ο επανεκλεγείς πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την τοποθέτηση – εκ νέου – στο νευραλγικό πόστο του υπουργείου Οικονομικών τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Όπως σχολιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, με την τοποθέτηση του Ευ. Τσακαλώτου στη θέση του υπουργού Οικονομικών, ο Αλ. Τσίπρας στέλνει μήνυμα πως θα τηρήσει τους όρους του μνημονίου.

Ο Ευ. Τσακαλώτος αναλαμβάνει τον ρόλο της συνέχισης των συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, για την εφαρμογή των όρων της νέας συμφωνίας.

Ο Ευ. Τσακαλώτος διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο κατά την κορύφωση των διαπραγματεύσεων – τον Αύγουστο – οπότε και έπεσαν οι υπογραφές για το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ύψους 86 δισ. ευρώ.

Όπως προσθέτει το Reuters, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, άνθρωπος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού στους διαπραγματευτικούς κύκλους, είναι πολύ πιθανό να αναλάβει αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.