Quantcast
Reuters: Οι μεγαλύτερες εκροές καταθέσεων οδήγησαν στην αύξηση του ELA - enikonomia.gr
share

Reuters: Οι μεγαλύτερες εκροές καταθέσεων οδήγησαν στην αύξηση του ELA

δημοσιεύτηκε:

H προχθεσινή απόφαση της ΕΚΤ, να αυξήσει κατά 5 δισ. ευρώ (από τα 60 στα 65 δισ.)  το ύψος της χρηματοδότησης που μπορούν να πάρουν οι ελληνικές τράπεζες από την Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλεται στην αύξηση των εκροών καταθέσεων και στην πρόθεση να διασφαλισθεί η ρευστότητά τους, ενώ θα γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters που επικαλείται ελληνικές τραπεζικές πηγές.

Μία τραπεζική πηγή δήλωσε ότι υπήρχε ένας συνδυασμός λόγων που οδήγησαν στην απόφαση. “Κάποιες τράπεζες πιθανόν χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια από τον ELA, αλλά πιστεύω ότι η ΕΚΤ ήθελε να αφήσει κάποιο περιθώριο ρευστότητας έως τις 18 Φεβρουαρίου”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι πρόσφατα οι εκροές καταθέσεων σε καθημερινή βάση ανέρχονται σε 300 έως 500 εκατ. ευρώ. 

Ένα άλλο στέλεχος, ανέφερε ένα αντίστοιχο ποσό. “Οι εκροές συνεχίσθηκαν αυτή τηνεβδομάδα, η κατάσταση παρουσίασε κάποια επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες”, προσθέτοντας ότι κάποιες ημέρες οι εκροές μπορεί να έφθασαν το 1 δισ. ευρώ. 

 

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.