Quantcast
Reuters: Πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα της δόσης - enikonomia.gr
share

Reuters: Πού θα κατευθυνθούν τα χρήματα της δόσης

δημοσιεύτηκε:

Η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης του ελληνικού προγράμματος έρχεται ως επιστέγασμα της πολιτικής συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup του Μαρτίου και θα βοηθήσει την Ελλάδα στην δημιουργία αποθεματικού ρευστότητας ώστε η χώρα να επανέλθει πλήρως στις χρηματαγορές, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων,Reuters.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις χαιρέτισε την απόφαση και κάλεσε την Αθήνα να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα στήριξης. Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει σειρά μεταρρυθμίσεων πριν από τον Αύγουστο, ώστε να λάβει τα υπόλοιπα χρήματα του προγράμματος.

Σύμφωνα με τον ΕΜΣ, με τα χρήματα αυτά θα εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας, θα πληρωθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ μέρος τους θα κατευθυνθεί προς την δημιουργία αποθεματικού ύψους σχεδόν 20 δισ. ευρώ ,ποσόν που, όπως εκτιμούν αξιωματούχοι της ΕΕ, θα αρκέσει για να στηριχθεί μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως, ενδέχεται να παραχωρηθεί μετά την λήξη του προγράμματος και θα συνοδεύεται από νέους όρους που δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.