Quantcast
Reuters: Συζητήσεις για τρίτο ελληνικό πακέτο διάσωσης - enikonomia.gr
share

Reuters: Συζητήσεις για τρίτο ελληνικό πακέτο διάσωσης

δημοσιεύτηκε:

Για αναπόφευκτη παράταση του ελληνικού προγράμματος, ακόμη και για διάστημα έξι μήνων,  κάνουν λόγο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.  Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αύξηση του κόστους δανεισμού της Ελλάδας και η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα κάνει τα στελέχη της Ευρωζώνης να εκτιμούν πως είναι απαραίτητη περαιτέρω βοήθεια για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται λόγος για ένα νέο πρόγραμμα το οποίο θα παρέχει στη χώρα μας την δυνατότητα να εξασφαλίζει φθηνό δανεισμό από την Ευρωζώνη, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την πλευρά της έχει διαμηνύσει πως δεν θα μπορεί να παρέχει πλέον ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες.

Το ζήτημα αυτό, αναμένεται να συζητηθεί στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου- της επομένης των ελληνικών εκλογών.  «Με λίγη καλή θέληση θα μπορούσες να πεις προς τα τέλη της περασμένης χρονιάς πως κάτι τέτοιο ήταν δυνατό για την Ελλάδα. Τώρα, με την αβεβαιότητα, την αναταραχή που δοκιμάζει τις αντοχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και τις αποδόσεις των ελληνικών μακροπρόθεσμων ομολόγων να ξεπερνούν το 10% — όλα αυτά καθιστούν πολύ λιγότερο προφανές το ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να πάρει μια ECCL» αναφέρει Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Η ανάληψη αποταμιεύσεων από  τις ελληνικές τράπεζες αποτελεί μία ακόμη πηγή ανησυχίας για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.  Όπως τονίζουν μιλώντας στο πρακτορείο, η φυγή καταθέσεων υπονομεύει τα σχέδια  εξεύρεσης κεφαλαίων για την πιστωτική γραμμή της Ελλάδας.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.