Quantcast
Reuters: Τα CDS της Ευρωζώνης μειώνονται παρά τη συζήτηση για Grexit - enikonomia.gr
share

Reuters: Τα CDS της Ευρωζώνης μειώνονται παρά τη συζήτηση για Grexit

δημοσιεύτηκε:

Οι πιθανότητες χρεοκοπίας, που υποδηλώνουν τα ασφάλιστα έναντι αθέτησης πληρωμών (CDS), για την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία έχουν μειωθεί φέτος στο 10% περίπου, ενώ της Ελλάδας έχουν αυξηθεί πάνω από το 80%, σύμφωνα με στοιχεία της Markit, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. 

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν σήμερα να διανοηθούν το μέλλον της Ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα. Αντίθετα, το 2012, η απειλή του Grexit είχε ωθήσει τις τιμές των ιταλικών, ισπανικών και πορτογαλικών CDS σε υψηλά επίπεδα – ρεκόρ, με τις πιθανότητες χρεοκοπίας να κυμαίνονται μεταξύ 40 και 60%. 

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης έχουν σήμερα περιορισμένη μόνο έκθεση στην Ελλάδα και οι χώρες της δεν είχαν ποτέ πιο άνετη πρόσβαση στις αγορές, χάρη στο πρόγραμμα αγορών ομολόγων 1 τρισ. ευρώ από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα. 

Ορισμένοι αναλυτές δηλώνουν, ωστόσο, ότι ένα Grexit θα έχει συνέπειες, αλλά οι επιπτώσεις του στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης είναι αδύνατο να ποσοτικοποιηθούν.

 

Πηγή: Reuters

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.