Quantcast
Reuters: Το ΔΝΤ έστειλε μήνυμα και στις χώρες της Ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Reuters: Το ΔΝΤ έστειλε μήνυμα και στις χώρες της Ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Η κίνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να δημοσιοποιήσει την αποχώρηση των διαπραγματευτών του με την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες δεν αποτύπωνε την απογοήτευσή του από την Ελλάδα μόνο, αλλά και από τις χώρες της Ευρωζώνης ανέφεραν στο Reuters πηγές που γνωρίζουν τις απόψεις του Ταμείου.

«Το ΔΝΤ ήθελε να στείλει μηνύματα και στις δύο πλευρές», δήλωσε πηγή στις Βρυξέλλες. Η αναφορά του εκπροσώπου του Ταμείου, Τζέρι Ράις, στο πρόβλημα της χρηματοδότησης της Ελλάδας, απέβλεπε στο να δείξει την οργή του Ταμείου για την άρνηση των χωρών της Ευρωζώνης να συζητήσουν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Κατά την άποψη του ΔΝΤ, εάν επιτραπεί μία πιο ήπια δημοσιονομική προσαρμογή στην Ελλάδα από αυτή που προβλεπόταν αρχικά, τότε κάποιος άλλος πρέπει να δώσει πρόσθετα κεφάλαια ή να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας, ώστε να βγαίνουν τα νούμερα. Και αυτός ο άλλος δεν μπορεί να άλλος από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

«Όσο πιο πολύ απομακρύνονται οι στόχοι και τα μέτρα από τις δεσμεύσεις που είχαν γίνει το 2012, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι ανάγκες για πρόσθετη χρηματοδότηση και για ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε ο Ράις. «Όταν μιλάμε για την ελάφρυνση του χρέους, οι Ευρωπαίοι απλά δεν θέλουν να ακούν», δήλωσε η πηγή.

Ωστόσο, σημειώνει το δημοσίευμα, πίσω από τις κλειστές πόρτες, γίνεται ανεπίσημα συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

 

Πηγή: Reuters
.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.