Quantcast
Ρήγας: Δεν έχουμε καταλήξει στα μέτρα για το ασφαλιστικό. Ψάχνουμε ισοδύναμα - enikonomia.gr
share

Ρήγας: Δεν έχουμε καταλήξει στα μέτρα για το ασφαλιστικό. Ψάχνουμε ισοδύναμα

δημοσιεύτηκε:

Η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει ακόμη στα μέτρα για το ασφαλιστικό και προσπαθεί να βρει ισοδύναμα που δε θα δημιουργούν πρόβλημα στα ταμεία, ούτε θα επηρεάζουν τις χαμηλές συντάξεις τόνισε ο γραμματέας της Κ.Ε ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας.

Όπως ανέφερε στον ρ/σ Βήμα FM, «στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αναλυτική συζήτηση και κατατέθηκαν σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί το ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε «δύσκολο πρόβλημα, ανεξάρτητο της οικονομικής κρίσης».

Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι μια από τις βασικές αιτίες της κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι «η διαχρονική καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που έγινε από τις κυβερνήσεις τα τελευταία 62 χρόνια και το κούρεμα των αποθεματικών».

«Το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι βιώσιμο. Δεν μπορεί να λυθεί το πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος αν δεν υπάρξει ανάπτυξη, απασχόληση και δεν μειωθεί η ανεργία. Πρέπει όμως στην περίοδο που βρισκόμαστε να πάρουμε μέτρα για να μπορούν να έχουν συντάξεις και ασφαλιστική κάλυψη οι εργαζόμενοι», εξήγησε εν συνεχεία.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.