Quantcast
Ρίσι Γκογιάλ: Το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 - enikonomia.gr
share

Ρίσι Γκογιάλ: Το πρόγραμμα του ΔΝΤ στην Ελλάδα τελειώνει το 2016

δημοσιεύτηκε:

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα τελειώνει το 2016 και η ελληνική κυβέρνηση «γνωρίζει τις δεσμεύσεις» που πρέπει να υλοποιήσει,  δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ, προσθέτοντας ότι «η δημοσιονομική περίοδος προσαρμογής δεν έχει τελειώσει και πρέπει να συνεχιστεί», μεταδίδει το Αθηναικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του από την Ουάσιγκτον στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ο κ. Γκογιάλ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εποικοδομητικές», με στόχο να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, προσθέτοντας ότι «γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όσον το δυνατόν συντομότερα».

Ο κ. Γκογιάλ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος» για το τραπεζικό σύστημα και ότι «θα πρέπει να εξυπηρετηθούν τα κόκκινα δάνεια», ενώ υποστήριξε ότι «το ΔΝΤ δεν θέλει οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις». «Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά και οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν», τόνισε, προσθέτοντας ότι «όλες αυτές οι αλλαγές δείχνουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.