Quantcast
Ροθ: Η Γερμανία θα παράσχει κάθε βοήθεια για να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις - enikonomia.gr
share

Ροθ: Η Γερμανία θα παράσχει κάθε βοήθεια για να ολοκληρωθούν οι μεταρρυθμίσεις

δημοσιεύτηκε:

Συνάντηση με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γερμανίας, Μίκαελ Ροθ είχε σήμερα στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αλλά και το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας. Επί τάπητος τέθηκε και η πορεία των διμερών σχέσεων.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν για τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του ζητήματος και συνεπώς την ανάγκη να αναζητηθεί μια ευρωπαϊκή λύση.

Ο Ροθ εξέφρασε την πεποίθηση ότι Ελλάδα και Γερμανία θα συνεχίσουν να συνεργάζονται εξίσου εποικοδομητικά  με τα υπόλοιπα κράτη – μέλη της Ε.Ε. για την επίλυση το σοβαρού αυτού ζητήματος.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, αναγνώρισε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι πρόθυμη να παράσχει κάθε βοήθεια που θα της ζητηθεί, προκειμένου να ολοκληρωθούν με τον πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των απλών ανθρώπων.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.