Quantcast
"Rotation" εφοριακών υπαλλήλων σχεδιάζει η ΑΑΔΕ - enikonomia.gr
share

“Rotation” εφοριακών υπαλλήλων σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

δημοσιεύτηκε:

Αλλαγές έρχονται στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, με τη σημαντικότερη εξ αυτών να είναι η δρομολόγηση μετακινήσεων εφοριακών προκειμένου να μην παραμένουν στην ίδια περιοχή για πάνω από 10 χρόνια.

Η ηγεσία της ΑΑΔΕ και ο διοικητής Γιώργος Πιτσιλής σχεδιάζουν ένα σύστημα κυκλικής μετακίνησης των υπαλλήλων (rotation) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς.

Άμεσα σε πρώτη φάση (μέχρι τέλος Ιανουαρίου) θα μετακινηθούν οι ελεγκτές. Μέχρι το τέλος του 2019 θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι υπάλληλοι με προτεραιότητα στους υπηρετούντες στο τμήμα Φορολογικής Συμμόρφωσης.

Όσοι έχουν πάνω από δέκα έτη στην ίδια ΔΟΥ θα μετακινούνται αφού δηλώσουν τρεις ή πέντε υπηρεσίες προτίμησης και θα εφαρμοστεί σύστημα μοριοδότησης αντίστοιχης με την διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων. Αν προκύψουν ισοβαθμίες θα λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια.

Η διαδικασία αυτή θα εφαρμοστεί σε πρώτη φάση μόνο στις ΔΟΥ. Οι υπηρεσίες ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ, ΔΕΔ και ΥΕΔΕΕ εξαιρούνται διότι δεν έχουν συμπληρώσει ακόμη 10ετία από την σύστασή τους. Όσο αφορά την Κεντρική Υπηρεσία δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι δεν υπάρχουν αντίστοιχα περιγράμματα στις ΔΟΥ.

Οι ελεγκτές που θα μετακινούνται θα τοποθετούνται στο τμήμα ελέγχου της νέας υπηρεσίας.

Δεν θα μετακινείται κάποιος σε ΔΟΥ στην υπάγεται ο ίδιος φορολογικά.

Από την πλευρά της όμως, η ΠΟΕ-ΔΟΥ προαναγγέλλει δυναμικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.