Quantcast
Ρύθμιση για τα κορονοχρέη: Την Πέμπτη θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς - enikonomia.gr
share

Ρύθμιση για τα κορονοχρέη: Την Πέμπτη θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς

δημοσιεύτηκε:

Το ζήτημα της νέας ρύθμισης για τα χρέη της πανδημίας που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο 2020 έως τώρα θα οριστικοποιηθεί αύριο στην τηλεδιάσκεψη που θα γίνει με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Όπως είπε σχετικά “το θέμα έχει τεθεί με τους θεσμούς και ουσιαστικά έχουμε καταλήξει. Πράγματι αύριο σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών θα ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις. Νομίζω ότι, έχουμε καταλήξει στη βέλτιστη λύση που είναι η αντιμετώπιση του συνόλου των κορονοχρεών από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα για το τμήμα της κοινωνίας όμως το οποίο πλήττεται τόσο σε φορολογικές όσο και ασφαλιστικές υποχρεώσεις” .
Εν συνεχεία μίλησε για την ρύθμιση των κορονοχρεών που ίσχυε έως τώρα. ” Τι είχαμε κάνει μέχρι τώρα; Στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης είχαμε πει αρχικά 12 δόσεις και 24 δόσεις από το 2022 και μετά, 12 άτοκες δόσεις -24 δόσεις με ένα επιτόκιο ρεαλιστικό 2,5% . Στη συνέχεια βελτιώσαμε αυτό το σχήμα και το κάναμε 24 δόσεις και 48 δόσεις κατά αντιστοιχία άτοκες και με ένα επιτόκιο, πάλι όμως για συγκεκριμένη περίοδο, την πρώτη φάση του κορονοΐου. Αυτή τη στιγμή αυτό που συζητάμε και είμαι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι αύριο θα το κλείσουμε είναι η κάλυψη του συνόλου των κορονοχρεών από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα για τα τμήματα της κοινωνίας τα οποία πλήττονται, δηλαδή για τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ μηνός Απριλίου, για τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή καθηκόντων ή είναι ενταγμένοι στη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που κάνουν «Δήλωση Covid» καθώς και για ανέργους που είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ την περίοδο του κορονοϊου”.
“Kαι ταυτόχρονα κάτι το οποίο είχαμε κάνει ούτως ή άλλως, θα επεκταθεί για όλη την περίοδο: όποιοι είχαν ρυθμισμένες οφειλές
και έχασαν μια δόση, μια ρύθμιση θα πήγαιναν στο τέλος της ρυθμισμένης περιόδου: Ήταν 100 δόσεις; 101 δόσεις , 102 δόσεις. Αντίστοιχα αυτό θα γίνει για όλη την περίοδο. Αυτό συζητάμε και εκτιμώ ότι προς τα εκεί θα κινηθούμε. Δεν θα σας πω το ύψος των δόσεων, αλλά θα είναι κάτι καλύτερο από αυτό που σήμερα ισχύει για μεγαλύτερη χρονική περίοδο και για μεγαλύτερο αριθμό συμπατριωτών μας”.
Στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις για αυτή τη ρύθμιση είπε ” Θα έχουμε ολοκληρώσει αύριο τις συζητήσεις με τους θεσμούς”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.