Quantcast
Σαμαράς: Αν αργήσετε και άλλο η κατάσταση δεν θα σώζεται - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Αν αργήσετε και άλλο η κατάσταση δεν θα σώζεται

δημοσιεύτηκε:

Όλα τα στοιχεία δείχνουν μεγάλη επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας λόγω των καθυστερήσεων της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την Ευρωζώνη, τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ  Αντώνης Σαμαράς. μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. “Η κατάσταση ακόμη σώζεται, αλλά αν χάσετε και άλλο χρόνο δεν θα σώζεται”, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, κάνοντας έκκληση να “μην πάει τη χώρα στα βράχια”. 

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η ΝΔ θα στηρίξει την κυβέρνηση, αλλά όχι σε οτιδήποτε. “Αν ξαναγυρίσετε τη χώρα στην ύφεση και τα ελλείμματα”, είπε, δεν θα συμφωνήσουμε, γιατί δεν μπορούν να υπάρξουν και άλλες θυσίες για τους πολίτες. Μία σοβαρή συμφωνία, θα τη στηρίξουμε, συνέχισε, ενώ είπε ότι έχει ταχθεί στην Ευρώπη υπέρ της άμεσης επιστροφής των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα της ΕΚΤ που ανέρχονται σε 1,9 δισ. ευρώ και κακώς δεν επιστρέφονται.

Ο αρχηγός της αξωιματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από την κυβέρνηση να μη διανοηθεί να μην αποπληρώσει τη δόση του δανείου του ΔΝΤ που λήγει τον Απρίλιο, γιατί αυτό θα ήταν πιστωτικό γεγονός με ολέθριες συνέπειες και θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την αποσύνδεση της Ελλάδας από το ευρώ. 

Απαντώντας στις επικρίσεις του κ. Τσίπρα για τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στη διάρκεια της κυβέρνησής του δεν υπήρχε ποτέ άγχος για το αν θα πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, όπως συμβαίνει σήμερα. Και τόνισε ότι δεν υπήρξε έως σήμερα διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, καθώς διαπραγμάτευση δεν γίνεται χωρίς στοιχεία. 

Ο Πρόεδρος της ΝΔ  αναρωτήθηκε γιατί ζήτησε ο πρωθυπουργός τη στήριξη της Αντιπολίτευσης: Φοβάστε, είπε. τους δικούς μας ή τους δικαούς σας βουλευτές; Θέλετε να μας καταστήσετε συνυπεύθυνους σε μία πιθανή ρήξη με την Ευρώπη ή σε μία κολοτούμπα;

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.