Quantcast
Σαμαράς: Δεν δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Δεν δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει τη συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Θέμα κυβερνητικής αλλαγής, εάν η συμφωνία που επιδιώκει με τους δανειστές δεν ψηφισθεί από την πλειοψηφία της στη Βουλή, έθεσε, εμμέσως πλην σαφώς, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ  

“Κάποιοι μας συμβουλεύουν να δεσμευτούμε ότι θα ψηφίσουμε κάτι που ακόμα δεν είδαμε. Αν δεν τα ψηφίσουν οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές πως θα εφαρμοστούν; Αυτό είναι ο ορισμός της ακυβερνησίας”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς. 

“Δεν θα κλείσουμε την πόρτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον, δεν θα κάνουμε τα ίδια”, πρόσθεσε, ξεκαθαρίζοντας όμως παράλληλα ότι η ΝΔ είναι αντιπολίτευση και όχι δεκανίκι της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να πείσει ακόμα και δικούς της.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι “αυτό που δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε ειναι η ευρωπαικη πορεία της χώρας”.

“Κάνω έκκληση για μια μεγάλη συνεννόηση που είναι ακόμα εφικτή , για να αλλάξει η χωρα πολιτική και όχι για να στηρίξουμε αυτή την πολιτική και να μείνουμε στα αδιέξοδα” είπε μεταξύ άλλων τονίζοντας ότι “τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης και πως άλλη επιλογή για τη χώρα δεν υπάρχει”.

Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ευχήθηκε να μην είναι η φοροεπιδρομή, για την οποία ακούει να γίνεται λόγος και πρόσθεσε πως έχει ιστορική ευθύνη ο πρωθυπουργός να αποφασίσει με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει.

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι οι δανειστές ζητούσαν από τη δική του κυβέρνηση στην αρχή μέτρα 2,6 δις ευρώ και στη συνέχεια 1,6 δις, εκ των οποίων το 1 δις καλυπτόταν με το email Χαρδούβελη, το οποίο είπε είχε μ’ονο ενα σκληρό μετρό, την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Αντίθετα, σημείωσε, η σημερινή κυβέρνηση που απέρριπτε το email Χαρδούβελη, τώρα συζητά να αποδεχτεί συμφωνία με περισσότερα μέτρα.

Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον πρωθυποθργό ότι ειναι παγιδευμένος στις ιδεοληψίες του και σε προεκλογικά ψέματα. “Ξοδεύει χρόνο που δεν υπάρχει. Η συμφωνία πρεπει να κλείσει χθες και να είναι συμφωνία που δεν πνιγεί την ανάπτυξη”, επισήμανε.

Γενικότερα για την πορεία της οικονομίας τα τελευταία χρόνια ο κ. Σαμαρας είπε οτι μόλις σε 2,5 χρονια κατάφερε να φέρει την χώρα στη έξοδο απο τα μνημόνια και με πιστοληπτική γραμμή, ώστε να δανείζεται. “Τότε δεν παριστάνεις την περήφανη χωρα, είσαι περήφανη χωρα”, τόνισε, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανέτρεψε όλη αυτή την πορεία τους τελευταίους μηνες.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.