Quantcast
Σαμαράς: Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση πάει σε σύγκρουση από θέση απόλυτης αδυναμίας - enikonomia.gr
share

Σαμαράς: Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση πάει σε σύγκρουση από θέση απόλυτης αδυναμίας

δημοσιεύτηκε:

«Φοβάμαι ότι πάτε για σύγκρουση από τη θέση της απόλυτης αδυναμίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, εκτιμώντας ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε νέο αναγκαστικό δανεισμό και νέα προαπαιτούμενα για το νέο δάνειο.

Δεν μπορούν νομικά να μας διώξουν από το ευρώ, αλλά μπορούν να μας αναγκάσουν να το κάνουμε, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Φοβάμαι, δήλωσε, ότι θα πετύχετε το ακατόρθωτο: να ενώσετε τον ευρωπαϊκό Βορά και τον ευρωπαϊκό Νότο εναντίον της χώρας.

Δεν έχετε εντολή να προκαλέσετε σύγκρουση, πρόσθεσε.

«Είχαμε δεχτεί το 63% των μέτρων στην τελευταία αξιολόγηση και ο Βαρουφάκης μιλά για αποδοχή του 70%. Κάνετε την κολοτούμπα και δεν λέτε ούτε ένα συγνώμη», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ να μη δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι η χρηματοδότηση των τραπεζών από τον ELA θα επιβαρύνει το κόστος τους κατά 800 εκατ. ευρώ, ενώ η αύξηση του επιτοκίου στα έντοκα θα κοστίσει επιπλέον 100 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσέθεσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι λάθος γιατί θα αυξήσει την ανεργία, αν και δεν θα είναι casus belli για τους εταίρους. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα φέρει νέους φόρους. Το αφορολόγητο στα 12.000 θέλει 2,5 δισ. ευρώ. Μπορεί να στηριχθεί η 13η σύνταξη για όσους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ αλλά δύσκολα μπορεί να γίνει από φέτος.

 

Μόνο η Βρετανία προηγούμενους αιώνες χρησιμοποίησε τα ομόλογα χωρίς λήξη και σήμερα κάποιες λατινικές χώρες με μεγάλα επιτόκια και εσείς τα θυμηθήκατε, σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς, προσθέτοντας: “Ουάου, όπως θα έλεγε και ο Βαρουφάκης”. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.