Quantcast
Σαπέν: Καλή λύση είναι η παράταση του ελληνικού προγράμματος - enikonomia.gr
share

Σαπέν: Καλή λύση είναι η παράταση του ελληνικού προγράμματος

δημοσιεύτηκε:

Στην ανάγκη η Ελλάδα να ζητήσει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος επέμεινε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η καλή λύση είναι η παράταση του υφιστάμενου προγράμματος» δήλωσε ο Μ. Σαπέν και πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, η παράταση του προγράμματος δίνει ασφάλεια και τον απαραίτητο χρόνο για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι δεν προσδοκά τίποτα από τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup. Ανέφερε ότι το Eurogroup της περασμένης εβδομάδας έδειξε ότι ακόμα και αν υπάρχει συμφωνία, αν αυτή δεν αποτυπωθεί σε ανακοινωθέν, δεν υπάρχει συμφωνία. Γι’ αυτό, είπε, προσπαθούμε σήμερα να βγάλουμε ένα κοινό ανακοινωθέν.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θεωρεί πως είναι πιθανή η εξεύρεση λύσης, αλλά παράλληλα είναι και δύσκολη γιατί ο χρόνος πιέζει. Μιλάμε για μέρες και όχι για εβδομάδες, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.