Quantcast
Σαρακοστή: Αυτές είναι οι τιμές στα ψάρια και στα σαρακοστιανά - Σε ποιες περιπτώσεις ανεβαίνουν οι τιμές σύμφωνα με την αγορά - enikonomia.gr
share

Σαρακοστή: Αυτές είναι οι τιμές στα ψάρια και στα σαρακοστιανά – Σε ποιες περιπτώσεις ανεβαίνουν οι τιμές σύμφωνα με την αγορά

δημοσιεύτηκε:

Αυξημένες είναι οι τιμές στα ψάρια και στα  σαρακοστιανά, καθώς πλησιάζει η Σαρακοστή. Για το θέμα αυτό μίλησε ο διευθυντής της Ιχθυόσκαλας στον Πειραιά, Νίκος Κατσιώτης στο MEGA.

«Εδώ όταν έχουμε πολλά ψάρια οι τιμές είναι «τζάμπα». Όταν τα ψάρια είναι λίγα, τότε οι τιμές είναι πάρα πολύ υψηλές.  Για σήμερα μπορεί ο κόσμος να πάει στα ιχθυοπωλεία και να αγοράσει μαριδάκι και γόπα γιατί σήμερα είναι τα πιο φθηνά. Να μην κυνηγάμε τα ακριβά  ψάρια είναι λίγα. Να απολαμβάνουμε το ψαράκι με λογική, με μια καλή παρέα και το… τσιπουράκι μας»,  σημείωσε και ανέφερε πως «οι παραγωγοί έχουν πάρει πάνω τους όλο το κόστος. Εάν έχουν πολλά ψάρια τότε τα πουλάνε φθηνά. Οι τιμές σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια δεν έχουν αποκλίσεις, δεν είναι μεγάλες αλλά είναι μικρές. Δηλαδή ο γαύρος μπορεί να είναι την μία βδομάδα 4 ευρώ/κιλό, ενώ την άλλη μπορεί να είναι 7 ευρώ/κιλό».

«Εμείς πουλάμε ακριβά τα ψάρια όταν είναι λίγα και φθηνά όταν τα ψάρια είναι πολλά » είπε μεταξύ άλλων επεσήμανε «είμαστε κάθε μέρα 1.400 άτομα και είμαστε σε ετοιμότητα  για να προμηθεύσουμε όλη την Αττική με φρέσκο  ψάρι».

Για τα σαρακοστιανά (φρέσκα – όχι εισαγόμενα)

Επίσης μίλησε για τις τιμές στο χταπόδι και στην γαρίδα.

  • « Το φρέσκο χταπόδι κινείται περίπου στο 10% συν-πλην σε σχέση με πέρσι. Οι τιμές στα μικρότερα χταπόδια είναι φθηνότερες ενώ  στα μεγαλύτερα χταπόδια σε βάρος  οι τιμές είναι  πιο ακριβές. Όμως εκεί υπάρχει επάρκεια και δεν θα υπάρχει πρόβλημα.
  • Η γαρίδα η μικρή (όχι το νούμερο 1 και το 2 που είναι εισαγόμενα) κινείται από 3-6 ευρώ/κιλό, ανάλογα με το μέγεθος.
  • Ενδεχομένως να υπάρχει ένα θέμα με τις γυαλιστερές, καθώς δεν υπάρχει ποσότητα και θα υπάρχει αύξηση. Οι καταναλωτές να προσέχουν να μην τρώνε πολλές γυαλιστερές. Πρέπει να το δοκιμάσουν πρώτα αν κινείται, ρίχνοντας λεμόνι», είπε. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.