Quantcast
Σαββαΐδου: Απόφαση για διευκόλυνση του διαμετακομιστικού εμπορίου - enikonomia.gr
share

Σαββαΐδου: Απόφαση για διευκόλυνση του διαμετακομιστικού εμπορίου

δημοσιεύτηκε:

Τη μείωση των δικαιολογητικών που δημιουργούσαν γραφειοκρατικά εμπόδια και την άρση περιορισμών, προκειμένου να θέτουν εισαγωγείς σε ελεύθερη κυκλοφορία εμπορεύματα, με άμεση αποστολή σε άλλο κράτος της ΕΕ χωρίς καταβολή ΦΠΑ, προβλέπει  απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου. 

Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα σε εγκεκριμένους οικονομικούς φορείς που είναι εγκατεστημένοι σε άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να πραγματοποιούν τις διατυπώσεις του τελωνειακού καθεστώτος 42 με την απόκτηση ΑΦΜ /VIES στην χώρα μας, χωρίς την υποχρέωση ορισμού φορολογικού αντιπροσώπου.

Με την νέα αυτή απόφαση, διασφαλίζονται οι εισπράξεις των εισαγωγικών δασμών και τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την ενωσιακή νομοθεσία προϋποθέσεις, διατυπώσεις ή εγκρίσεις, αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ. 

Η οριστικοποίηση της απαλλαγής συντελείται με τη συσχέτιση και επαλήθευση των προσκομιζόμενων από τους εισαγωγείς δικαιολογητικών, όπως αντίγραφα των οικείων παραστατικών των τραπεζών που μεσολαβούν, αντίγραφα των ανακεφαλαιωτικών πινάκων ενδοκοινοτικών παραδόσεων ή των δηλώσεων INTRASTAT.

Σημειώνεται ότι εξαιρούνται της ανωτέρω διαδικασίας τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης και οι εισαγωγείς που έχουν διαπράξει σοβαρές ή κατ’ επανάληψη παραβάσεις της τελωνειακής ή φορολογικής νομοθεσίας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.