Quantcast
Σαββαΐδου: Εξετάζονται προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων των επιχειρήσεων - enikonomia.gr
share

Σαββαΐδου: Εξετάζονται προτάσεις αντιμετώπισης προβλημάτων των επιχειρήσεων

δημοσιεύτηκε:

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα υπό την Προεδρία της η Ομάδα Διαβούλευσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων της αγοράς σε φορολογικά και τελωνειακά θέματα.

Συζητήθηκαν τα πρακτικά ζητήματα που έχουν προκύψει στην αγορά και στις επιχειρήσεις: α) από την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την αργία των τραπεζών, μετά από τις ενέργειες της Γενικής Γραμματείας για την έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν με αποκλειστικό σκοπό τη διευκόλυνση των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων και β) από την διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις από την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ενώ κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες θα εξεταστούν από την Γ.Γ.Δ.Ε. το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, η Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων και Ε.Φ.Κ. και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης της Γ.Γ.Δ.Ε..

Εκτός από τα μέλη της Ομάδας Διαβούλευσης, παρευρέθησαν, κατόπιν αιτήματός τους, και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε), του Ελληνογαλλικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φ.Ε.).

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.