Quantcast
Scicluna (Υπ.Οικ. Μάλτας): Η λιτότητα του ελληνικού προγράμματος μπορεί να χαλαρώσει - enikonomia.gr
share

Scicluna (Υπ.Οικ. Μάλτας): Η λιτότητα του ελληνικού προγράμματος μπορεί να χαλαρώσει

δημοσιεύτηκε:

Εάν η Ελλάδα συμφωνήσει να προχωρήσει στο νομικό πλαίσιο του υφιστάμενου προγράμματος διάσωσης, ο Βαρουφάκης μπορεί να βρει υποστηρικτές στην Ευρωζώνη διατεθειμένους να τον βοηθήσουν να χαλαρώσει τους όρους του, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας Edward Scicluna σε συνέντευξη που έδωσε στο Bloomberg.

“Εντός των κανόνων ή εντός του προγράμματος θα βρουν συμμάχους. Η διαμάχη είναι καθαρά πολιτική. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι έτοιμοι να δείξουν ευελιξία. Η λιτότητα έχει  επικριθεί από τόσο πολλούς, μεταξύ των οποίων και ακαδημαικοί, επομένως υπάρχει κάτι να συζητηθεί”, δήλωσε ο Μαλτέζος υπουργός. 

Την άποψη ότι μία λύση είναι δυνατή, εξέφρασε και πάλι ο Επίτροπος της ΕΕ για την οικονομία Πιερ Μοσκοβισί. 

“Όλοι θεωρούμε ότι μία λύση είνα δυνατή και αναγκαία”, είπε, προσθέτοντας: “Δεν υπάρχει σχέδιο Β, υπάρχει μόνο το σχέδιο η Ελλάδα στην Ευρωζώνη”. 

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ δήλωσε ότι “δεν θα υπάρξει μία συνεδρίαση (του Eurogroup), όπου θα πρέπει να ακούσουμε πώς δουλεύει ο κόσμος. Θα υπάρξει σύνοδος, μόνο εάν είναι σαφές, η επιστολή είναι εδώ και οι όροι έχουν επιβεβαιωθεί”,

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.