Quantcast
ΣΕΒ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία, ανθεκτικός ο τουρισμός - enikonomia.gr
share

ΣΕΒ: Σε ύφεση η ελληνική οικονομία, ανθεκτικός ο τουρισμός

δημοσιεύτηκε:

Την πορεία των οικονομικών δεικτών, αλλά και την επίδραση από τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), δημοσιεύει αναλυτικά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών.

Όπως επισημαίνεται στο εισαγωγικό σημείωμα, η πορεία των δεικτών του Ιουλίου και του Αυγούστου – που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα – αποτελούν ισχυρή ένδειξη για την εξασθένιση της οικονομικής δραστηριότητας στο Β’ εξάμηνο και την παραμονή για ένα ακόμα έτος, σε υφεσιακή τροχιά.

Ωστόσο, στην έκθεση την οποία υπογράφει ο επικεφαλής οικονομολόγος κ. Μιχάλης Μασουράκης, σημειώνεται ότι, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που προκάλεσαν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, ο τουρισμός επιδεικνύει εξαιρετική ανθεκτικότητα, γεγονός που ενδεχομένως θα συμβάλλει και στη συγκράτηση των λιανικών πωλήσεων κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Συνολικά, κατά το διάστημα Ιαν – Ιουν 2015 οι εισπράξεις από τον τουρισμό ανήλθαν στα €4,1 δισ. (+8,2%), ενώ οι αφίξεις ξεπέρασαν τους 7,5 εκατ. ταξιδιώτες (+20,8%).

Πιέστε εδώ για να διαβάσετε το Μηνιαίο Δελτίο Οικονομικής Δραστηριότητας του ΣΕΒ με αναλυτικά στοιχεία για όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.