Quantcast
ΣΕΒ: Συνεννόηση των κομμάτων για να αποφύγουμε νέα ύφεση - enikonomia.gr
share

ΣΕΒ: Συνεννόηση των κομμάτων για να αποφύγουμε νέα ύφεση

δημοσιεύτηκε:

Συμφωνία των κομμάτων στα βασικά στοιχεία μιας εθνικής στρατηγικής για την οικονομία ζητά ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τονίζοντας ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να κυλήσει η χώρα σε νέα ύφεση.

“Ζητούμε από τα κόμματα να δεσμευτούν σε έναν οδικό χάρτη εθνικών πολιτικών στόχων που θα εγγυάται ότι επιχειρήσεις και πολίτες θα δραστηριοποιηθούν σε ένα σταθερό και προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον κατά το 2015”, τονίζει ο ΣΕΒ στην ανακοίνωσή του με τίτλο: “Εθνική Συνεννόηση: Η μόνη διέξοδος σήμερα”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να αποφευχθούν οι εκλογές στο άμεσο μέλλον.  

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει ο ΣΕΒ στη δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαική πορεία της χώρας, φοβούμενος προφανώς τον κίνδυνο ενός Grexit. 

“Για τις επιχειρήσεις”, σημειώνει, “τέσσερις είναι οι σημαντικοί άξονες που απαιτούν εθνική συνεννόηση:

1) Εθνική επιτροπή υψηλών προδιαγραφών για τη διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους.
2) Συμφωνία των κομμάτων για Συνταγματική Αναθεώρηση στην επόμενη Βουλή.
3) Δέσμευση των πολιτικών δυνάμεων στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
4) Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών πολιτικών (ρευστότητα ΕΚΤ, επενδυτικό πρόγραμμα ΕΕ) για την ανάπτυξη της οικονομίας με βάση την ιδιωτική πρωτοβουλία”.

Ο ΣΕΒ τόνισε τους κινδύνους για την οικονομία, σημειώνοντας: “Διανύουμε εποχές μεγάλων αναταράξεων. Η ευρωπαϊκή οικογένεια παρέχει εγγυήσεις γεωπολιτικές και αναπτυξιακές σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Η ευημερία μας εξαρτάται από την ουσιαστική μεταρρύθμιση του κράτους και της οικονομίας, που μόνο η ευρωπαϊκή προοπτική μπορεί να εξασφαλίσει. Άλλωστε, η διαπραγμάτευση για ένα καλύτερο μέλλον προϋποθέτει ισχυρή οικονομία. Και η ισχυρή οικονομία χτίζεται μόνο με σχέδιο, πνεύμα συνεννόησης, ρεαλισμό και σκληρή δουλειά”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.