Quantcast
Σέλινγκ: Αρχική συμφωνία 10 χωρών της ΕΕ για φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές - enikonomia.gr
share

Σέλινγκ: Αρχική συμφωνία 10 χωρών της ΕΕ για φόρο στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

δημοσιεύτηκε:

Αρχική συμφωνία δέκα χωρών-μελών της Ε.Ε.  – μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα –  για την επιβολή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, όπως τις αγοραπωλησίες μετοχών και ομολόγων, επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες.

Σε αποψινές δηλώσεις του στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, ανέφερε ότι η αρχική συμφωνία που επιτεύχθηκε, μπορεί να μην σημαίνει ακόμη την καθιέρωση του φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ωστόσο αποτελεί μια νέα αφετηρία και το επόμενο βήμα είναι να ολοκληρωθούν έως το καλοκαίρι του 2016 όλα τα ανοικτά ακόμη ζητήματα, όπως το ύψος του νέου φόρου. 

Για συμφωνία “σταθμό”, έκανε λόγο απόψε η Αυστριακή υφυπουργός Καγκελαρίας, Σόνια Στρεσλ, τονίζοντας ότι η Αυστρία υπήρξε από την αρχή η κινητήρια δύναμη για την καθιέρωση ενός φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, και ο καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν κατέβαλε προσωπικά επί έξι χρόνια προσπάθειες, αντιμετωπίζοντας στην αρχή έντονες αντιστάσεις, τόσο σε επίπεδο ΕΕ όσο και στο εσωτερικό της χώρας.

Εξέφρασε ταυτόχρονα αισιοδοξία, ότι σύντομα θα συμφωνηθεί το συγκεκριμένο ύψος της φορολόγησης, ώστε στη συμφωνία να προσχωρήσουν και άλλες χώρες.

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.