Quantcast
Σέλινγκ: Η Ελλάδα εξειδικεύει τα μέτρα για να επιτύχει συμφωνία - enikonomia.gr
share

Σέλινγκ: Η Ελλάδα εξειδικεύει τα μέτρα για να επιτύχει συμφωνία

δημοσιεύτηκε:

Η ελληνική κυβέρνηση στέλνει μηνύματα ότι θα παράσχει επαρκείς λεπτομέρειες για τις σχεδιαζόμενες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να επιτύχει μία συμφωνία με τους πιστωτές τον επόμενο μήνα και να αποφύγει μία άτακτη χρεοκοπία, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γεργκ Σέλινγκ.

«Φαίνεται ότι υπάρχει κινητικότητα για τη μετατροπή των μπούλετς σε μέτρα», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στη Βιέννη, τονίζοντας τη σημασία του Eurogroup της 11ης Μαίου. «Νομίζω ότι υπάρχει σαφής αναγνώριση ότι πρέπει να έχουμε αρκετές (λεπτομέρειες) στις 11 Μαίου για να συνεχίσουμε τη συζήτηση», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση φαίνεται να έχει ανταποκριθεί και επανασχεδιάζει τη διαπραγματευτική ομάδα. Ελπίζω ότι αυτό είναι καλό μήνυμα πως μπορούμε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία», σημείωσε ο Σέλινγκ.
Ο ίδιος δήλωσε ότι, αν και χάθηκε πολύς χρόνος από την ελληνική κυβέρνηση μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, υπάρχουν τώρα ενδείξεις κινητικότητας.

«Υπάρχουν, όπως φαίνεται, λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν με τις ιδιωτικοποιήσεις, με νομοσχέδιο να ετοιμάζεται που θα προβλέπει αξιόπιστα και δεσμευτικά πώς θα εφαρμοσθούν τα απαιτούμενα μέτρα. Αυτό είναι που ακούμε ανεπίσημα τώρα», είπε.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.