Quantcast
Σέλινγκ: Οι δαπάνες για τους μετανάστες δεν πρέπει να υπολογίζονται στο έλλειμμα - enikonomia.gr
share

Σέλινγκ: Οι δαπάνες για τους μετανάστες δεν πρέπει να υπολογίζονται στο έλλειμμα

δημοσιεύτηκε:

Οι δαπάνες των χωρών της ΕΕ για την υποδοχή μεταναστών δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όταν υπολογίζουν αν το δημοσιονομικό έλλειμμα τους είναι συμβατό με τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

«Τα βραχυπρόθεσμα κόστη είναι υψηλά, αλλά προβλέψιμα. Πιο κρίσιμης σημασίας είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις (στους προϋπολογισμούς)», δήλωσε ο Χανς-Γεργκ Σέλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Ο Σέλινγκ πρόσθεσε ότι πολλοί πρόσφυγες θα παραμείνουν στην Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις θα πρέπει να κατασκευάσουν περισσότερα σπίτια και σχολεία. «Αμφιβάλλω ότι οι σχεδιαζόμενοι προϋπολογισμοί επαρκούν για κάτι τέτοιο», σχολίασε.

Ορισμένοι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι ο αυξανόμενος αριθμός προσφύγων και μεταναστών θα οδηγήσει σε αυξημένη εγχώρια ζήτηση και άρα σε υψηλότερα κέρδη από τους φόρους για τα κράτη. «Αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι αυτή η ανάπτυξη χρηματοδοτείται με περισσότερες δαπάνες και μεγαλύτερα ελλείμματα», εξήγησε ο Σέλινγκ.

Ο Αυστριακός υπουργός επεσήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να μην συμπεριλάβει αυτές τις δαπάνες στις κρατικές δαπάνες που εμπίπτουν στους ευρωπαϊκούς κανόνες για το έλλειμμα.

«Θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση σχετικά με το αν τα υψηλά κόστη για τα ανθρωπιστικά μέτρα σε χώρες, όπως η Γερμανία ή η Αυστρία και άλλες, θα πρέπει να θεωρηθούν έκτακτα», κατέληξε ο Σέλινγκ.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.