Quantcast
ΣΕΤΕ: Απαγορεύεται ο εφησυχασμός στον τουρισμό - enikonomia.gr
share

ΣΕΤΕ: Απαγορεύεται ο εφησυχασμός στον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Ανάμεικτα συναισθήματα και στοιχεία προκάλεσε το 2016 στον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα, καθώς αφενός παρατηρείται αύξηση των αφίξεων για 4η συνεχή χρονιά, αφετέρου καταγράφεται μείωση των τουριστικών εισπράξεων.

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ οι αεροπορικές αφίξεις σημείωσαν άνοδο κατά 9% το 2016, ενώ οι οδικές αφίξεις κατέγραψαν οριακή αύξηση κατά 0,6%. 

Ωστόσο, τα έσοδα, κατά το ίδιο διάστημα, αποδείχθηκαν μειωμένα κατά 6,6%, εξαιτίας της κάμψης της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης. Η τελευταία εξέλιξη συνιστά απόρροια τόσο της γενικότερης τάσης μείωσης της δαπάνης διεθνώς, όσο και της αυξημένης χρήσης των «last minute offers».

Ως προς τις προοπτικές του 2017, ο Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στη β’ αξιολόγηση και η ευρύτερη πολιτικο-οικονομική αστάθεια πλήττει την αγορά, γεγονός το οποίο «απαγορεύει» τον εφησυχασμό.

Στις δυσμενείς εξελίξεις προστίθεται τόσο η υψηλή φορολογία, η οποία αποδυναμώνει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού προϊόντος, όσο και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων.

Στον αντίποδα, θετικές εξελίξεις «διαβλέπει» ο ΣΕΤΕ από την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, όπου θα κατασκευαστεί resort 35.000 τ.μ.

 


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.