Quantcast
Σήμα κινδύνου από τον ΣΕΒ για τις πρόωρες εκλογές - enikonomia.gr
share

Σήμα κινδύνου από τον ΣΕΒ για τις πρόωρες εκλογές

δημοσιεύτηκε:

Η διενέργεια πρόωρων εκλογών μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας, με ομιλία του στην εκδήλωση της ΕΣΕΕ για την ετήσια έκθεση του ελληνικού εμπορίου. Ο κ. Φέσσας τόνισε ότι “αν οδηγηθούμε σε εκλογές, τότε μια νέα – εκ των πραγμάτων – κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί τη συμφωνία με τους δανειστές”, προσθέτοντας ότι “στο μεσοδιάστημα η ελληνική οικονομία και κοινωνία θα ξαναζήσουν την ανασφάλεια και αβεβαιότητα, που με τόσο κόπο αγωνιστήκαμε να αφήσουμε πίσω”.

Δίνοντας ακόμη πιο δραματικό τόνο, ο κ, Φέσσας δήλωσε στη συνέχεια: “Αντιλαμβανόμαστε ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όμως, η οικονομική ζωή μιας χώρας σε ύφεση μπορεί κάλλιστα να βρεθεί σε αδιέξοδο όταν χάνονται ευκαιρίες και επικρατούν κομματικές προτεραιότητες”.

Οι ενδεχόμενες εκλογές θα επηρεάσουν αρνητικά τη διαφαινόμενη ανάκαμψη της οικονομίας το επόμενο έτος: “΄Ολοι μας αναγνωρίζουμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας μας και τα σημάδια μιας δειλής ανάκαμψης. Το 2015 η ανάκαμψη θα είναι περισσότερο εμφανής και δεν θα βασίζεται μόνο στην ιδιωτική κατανάλωση αλλά και στις επενδύσεις. Αυτή βέβαια η πρόβλεψη δεν λαμβάνει υπόψη τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις”, δήλωσε χαρακτηριστικά. 

“Η συναίνεση σήμερα είναι εθνικά ωφέλιμη όσο ποτέ”, δήλωσε ο κ. Φέσσας, προσθέτοντας: “Εμείς, ως κοινωνικοί εταίροι, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία: να αφήσουμε την καχυποψία στην άκρη. Να τολμήσουμε να στείλουμε στην κοινωνία και στα κόμματα ένα μήνυμα συνεννόησης και συναίνεσης. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο φάρος ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου, που θα στηρίζεται στην παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία δεν θα έχουν ως βασικό τους πλεονέκτημα το χαμηλό κόστος παραγωγής, αλλά την υψηλή προστιθέμενη αξία και τη διαφοροποίηση”. 

Ο κ. Φέσσας τόνισε ακόμη ότι πρέπει να μεγαλώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς στην Ελλάδα το 54,5% των μισθωτών εργάζεται σε πολύ μικρές επιχειρήσεις αντί του 28,9% στην Ευρώπη, καθώς και το ποσοστό απασχόλησης που στην Ελλάδα αντιστοιχεί μόνο στο 35% του πληθυσμού έναντι 44% που είναι ο ευρωπαικός μέσος όρος. 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.