Quantcast
Σκα Κέλερ: Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής απέναντι στο ελληνικό χρέος - enikonomia.gr
share

Σκα Κέλερ: Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής απέναντι στο ελληνικό χρέος

δημοσιεύτηκε:

«Χρειάζεται αλλαγή
πολιτικής της Ε.Ε απέναντι στο ελληνικό χρέος» επεσήμανε η συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων/Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Σκα Κέλερ, με αφορμή την επίσκεψη
ευρωβουλευτών, μελών της ομάδας των Πρασίνων στην Ελλάδα.


«Ζούμε σε κρίσιμους καιρούς για την Ευρώπη, ειδικά μετά το Brexit» υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου η Σκα Κέλερ, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα προβλήματα της Ελλάδας, πέραν του προσφυγικού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Διανύουμε μια περίοδο, κατά την οποία η β’ αξιολόγηση δίνει ένα θετικό μήνυμα, μια σταθερότητα και ηρεμία. Τόσο το ΔΝΤ όσο και κράτη-μέλη της ΕΕ πιέζουν συνεχώς την Ελλάδα για νέα μέτρα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

«Πρέπει τα κράτη-μέλη να ασχοληθούν επισταμένα και γρήγορα με το χρέος της Ελλάδας» πρόσθεσε και υποστήριξε ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στο Βερολίνο καθώς τόσο ο κ. Σόϊμπλε όσο και το ΔΝΤ δεν βλέπουν ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα». Η ίδια μάλιστα κλείνοντας την ομιλία της είπε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα».

Επίσης, η Σκα Κέλλερ τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής συνοχής των κρατών-μελών της ΕΕ με έντονα στοιχεία οικολογίας και υπεραμύνθηκε της ΕΕ λέγοντας ότι «στις μέρες μας ακόμα και αν δεν υπήρχε η ΕΕ θα έπρεπε να την εφεύρουμε». Ερωτηθείσα για την άποψη των Πρασίνων για την Ευρώπη δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την Ευρώπη του Βορρά και του Νότου».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.