Quantcast
Σκέρτσος: «Κλειδί» για τη στήριξη των ευάλωτων η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας - enikonomia.gr
share

Σκέρτσος: «Κλειδί» για τη στήριξη των ευάλωτων η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

δημοσιεύτηκε:

Τα πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, παραθέτει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε δήλωσή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής». Οφέλη για τους πολίτες, και δη τους πιο ευάλωτους, οφέλη για τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες, οφέλη για το κράτος.

Στη δήλωσή του, αναλυτικώς, ο υπουργός Επικρατείας σημειώνει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 χρόνια σημαίνει πολλά, τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και σε αυτό της πολιτικής. Πρακτικά το αξιόχρεο της χώρας οδηγεί σε χαμηλότερο κόστος δανεισμού για το ίδιο το κράτος, τις ελληνικές τράπεζες και κατ’ επέκταση τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Εξ άλλου, «όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι αυτή η εξοικονόμηση για τις κοινωνικές δαπάνες και τη στήριξη των πιο ευάλωτων σε ένα διεθνές περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων και υψηλού πληθωρισμού. Επιπλέον, η κατάκτηση αυτή βάζει αυτομάτως με αλγοριθμικό τρόπο την ελληνική οικονομία στο ραντάρ ξένων θεσμικών επενδυτών που δεν “έβλεπαν” την Ελλάδα όσο δεν είχε την επενδυτική βαθμίδα. Πρόκειται για την ικανή και αναγκαία συνθήκη προκειμένου να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερες ξένες επενδύσεις και να κλείσουμε οριστικά το επενδυτικό κενό της υπερδεκαετούς κρίσης», επισημαίνει κλείνοντας ο Ά. Σκέρτσος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.