Quantcast
Σκληραίνει και άλλο ο Σόιμπλε τη θέση για το ελληνικό χρέος - enikonomia.gr
share

Σκληραίνει και άλλο ο Σόιμπλε τη θέση για το ελληνικό χρέος

δημοσιεύτηκε:

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν υπάρχει θέμα για “κούρεμᨔ του ελληνικού χρέους, αλλά και ότι η πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους που υποσχέθηκε το Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012 μπορεί να μην εφαρμοσθεί τώρα. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν έχει αλλάξει η θέση των πιστωτών της Ελλάδας από την περασμένη σύνοδο του Eurogroup τον Δεκέμβριο, παρά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. 

“Η Ελλάδα έχει επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα και ταχύτερα όσον αφορά τη μείωση του ελλείμματός της, στα στοιχεία της για την ανάπτυξη και στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος, απ’ ότι είχε υποτεθεί κατά τον σχεδιαμσό του προγράμματος. Το θέμα διαγραφής του χρέους δεν τίθεται”, τόνισε. 

Ο Σόιμπλε υπενόησε επίσης ότι η συμφωνία του Eurogroup από τον Νοέμβριο του 2012, η οποία προέβλεπε περαιτέρω μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους μπορεί να μην εφαρμοσθούν επί του παρόντος, επειδή η Ελλάδα μειώνει το χρέος της ταχύτερα από ότι προβλεπόταν πριν από δύο χρόνια από το ΔΝΤ και δεν χρειάζεται πρόσθετη ελάφρυνση.

 

Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.