Quantcast
Σκουρλέτης: «Στοπ» στις απολύσεις και περικοπές μισθών από τη Nestle - enikonomia.gr
share

Σκουρλέτης: «Στοπ» στις απολύσεις και περικοπές μισθών από τη Nestle

δημοσιεύτηκε:

Ένα δείγμα των κυβερνητικών προθέσεων για το πώς θα αντιμετωπίζονται στο εξής οι αποφάσεις των επιχειρήσεων (κυρίως μεγάλων, κερδοφόρων και πολυεθνικών) για περικοπές μισθών και απολύσεις, έδωσε ο Π. Σκουρλέτης.

Κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή  εκπροσώπων των εργαζομένων και της επιχείρησης, αποφασίστηκε η διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας με τους υφιστάμενους όρους αμοιβής, από την εταιρεία Nestle.

Από την πλευρά του υπουργείου τονίσθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στην οποιαδήποτε συζήτηση για αποφάσεις που σχετίζονται με μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση  αντανακλά τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας για «ακύρωση των μέτρων που απαξίωσαν και περιόρισαν δραστικά το δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων για συλλογική διαπ­ραγμάτευση των όρων εργασίας και αμοιβής».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.