Quantcast
Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για το ρεύμα - Τι είπε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής - enikonomia.gr
share

Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για το ρεύμα – Τι είπε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

δημοσιεύτηκε:

Τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ρεύματος των καταναλωτών εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στον ΑΝΤ1.
“Η πραγματικότητα είναι ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής ουσιαστικά υπολογίζει το ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Εμείς ήμασταν εκείνοι και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας που θέλαμε να υπάρχει μια διαφορετική χρέωση για να καταλαβαίνει πραγματικά ο καταναλωτής πόσο έχει αυξηθεί η ηλεκτρική ενέργεια στον λογαριασμό του “, τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Τι είπε ο Σκρέκας για τον λογαριασμό Απριλίου

Επίσης μίλησε και για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Απριλίου. Όπως είπε “ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος ή ο λογαριασμός της ενέργειας ήταν δυσβάστακτος και πριν από την ενεργειακή κρίση για πάρα πολλές οικογένειες και ακόμη περισσότερο τώρα που έρχεται αυξημένος”, τόνισε και συνέχισε λέγοντας ότι “η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δυνατότητα για επιδοτήσεις 600 εκατ. ευρώ σε έναν μόλις μήνα. Δηλαδή τον Απρίλιο θα διαθέσουμε 600 εκατ. ευρώ για να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά”.


Όσον αφορά στους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος είπε ότι αυτοί επιδοτούνται την ηλεκτρική ενέργεια ώστε να απορροφηθεί το σύνολο της αύξησης.
“Δηλαδή η επιδότηση που δίνουμε σε αυτούς που είναι σε απόλυτη δυσχέρεια είναι μεγαλύτερη από την επιδότηση που δίνουμε οριζόντια σε όλα τα υπόλοιπα νοικοκυριά” ανέφερε.

“Εμείς επιδοτούμε περίπου 4.200 παροχές κύριας κατοικίας με έναν οριζόντιο τρόπο μέχρι τις 300 πρώτες κιλοβατώρες κατανάλωσης ώστε να μπορέσουμε να απαλύνουμε όσον το δυνατόν γίνεται περισσότερο το πρόβλημα “, σημείωσε χαρακτηριστικά.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.