Quantcast
Σκυλακάκης: ΕΝΦΙΑ βάσει συνολικής περιουσίας - Tι είπε για τα δημοτικά τέλη - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: ΕΝΦΙΑ βάσει συνολικής περιουσίας – Tι είπε για τα δημοτικά τέλη – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Με βάση τη συνολική περιουσία του ιδιοκτήτη ακινήτου θα υπολογιστεί ο νέος ΕΝΦΙΑ, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν μειωμένες αντικειμενικές αξίες θα πληρώσουν λιγότερο ΕΝΦΙΑ και εάν αυτοί που έχουν αυξημένες αντικειμενικές αξίες θα πληρώσουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ απάντησε τα εξής:
“Αυτό είναι συνάρτηση της περιουσίας του καθενός και της μεταρρύθμισης που θα γίνει στον ΕΝΦΙΑ. Αυτή τη στιγμή είδαμε το πρώτο μέρος αυτής της μεταρρύθμισης .Δηλαδή την ταύτιση ας πούμε στον βαθμό που είναι εφικτό των πραγματικών αξιών με τις αξίες του αντικειμενικού συστήματος έτσι ώστε να μην έχουμε βαριές αδικίες όπως είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αφήναμε μεγάλα κομμάτια της οικονομίας εκτός”. “Ως Γενικό Λογιστήριο όσα χρήματα πήραμε πέρυσι και θα πάρουμε φέτος θα πάρουμε και το 2022. Δηλαδή το κράτος παραπάνω λεφτά δεν θα πάρε “, συμπλήρωσε αναφερόμενος στο θέμα του ΕΝΦΙΑ.
Για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ
Για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ από τον Μάρτιο, από το 2022 και εξής, πριν δηλαδή την δήλωση των φορολογικών δηλώσεων, ο κ. Σκυλακάκης, είπε “ελπίζω και πιστεύω ότι το 2022 δεν θα έχουμε κανένα πανδημικό μέτρο διότι δεν θα έχουμε πανδημία “.
Και πρόσθεσε για τα εισοδήματα του 2021 τα εξής” εφόσον έχεις μειωμένο εισόδημα, αυτό θα καταγραφεί. Σε ότι αφορά τους μισθωτούς θα έχουμε πλήρη εικόνα διότι για τους μισθωτούς ξέρουμε τα εισοδήματα τους με κάθε λεπτομέρεια μέχρι τέλος του χρόνου” . Μόνο ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες αφορά αυτό το ζήτημα, σημείωσε μεταξύ άλλων.
Για τα δημοτικά τέλη
Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη και την αναπροσαρμογή τους μετά την αλλαγή στις αντικειμενικές αξίες, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι είναι απόφαση των Δήμων το ύψος των δημοτικών τελών.
” Εάν ένας δήμος δει ότι η αξία των περιουσιών στην περιοχή του, του δίνει πολύ περισσότερα έσοδα από όσα είναι εν ενεργεία, θα μειώσει τα δημοτικά τέλη. Δεν φταίνε οι αξίες για τα τέλ “, σημείωσε και πρόσθεσε “Αλλά ξαναλέω ότι το σωστό είναι να έχουμε τις πραγματικές αξίες. Οι αξίες όταν αυξάνονται ή όταν μειώνονται μας στέλνουν κάποια μηνύματα για το τι συμβαίνει στην αγορά. Το κύριο μήνυμα είναι ότι πρέπει να φτιαχτούν καινούρια σπίτια. Η αύξηση των αξιών θα έρθει κοντά με την αύξηση των κατασκευών και αντίστοιχη μείωση των αξιών στην συνέχεια. Εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον 10 χρόνια δεν είχαμε ούτε καινούρια σπίτια, ούτε καν ανακαινίσεις”.
“Αυτήν την στιγμή, δίνεται η ευκαιρία να ξανανοίξει ο κύκλος της οικονομίας και η κατασκευή που είναι πολύ σημαντικό για την εσωτερική οικονομική πολιτική”, τόνισε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.