Quantcast
Σκυλακάκης για ΔΝΤ: Δεν είναι ακριβείς οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών - ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης για ΔΝΤ: Δεν είναι ακριβείς οι προβλέψεις των διεθνών οργανισμών – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομική πορεία της Ελλάδας σχολίασε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι “δεν είναι ακριβής τέχνη οι προβλέψεις, ειδικά από τους διεθνείς οργανισμούς».

«Δεν πέφτουν και πολύ μέσα οι διεθνείς οργανισμοί στις προβλέψεις τους. Αν είσαι 6000 μίλια μακριά, είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει, ωστόσο εμείς λαμβάνουμε υπόψει τους διεθνείς οργανισμούς και τις αγορές» συμπλήρωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.
Αναφορικά με το ζήτημα των ιδιοκτητών ακινήτων, ο. Σκυλακάκης σημείωσε ότι λόγω της επιβάρυνσης που υφίστανται «θα υπάρχουν κάποιες ελαφρύνσεις. Όχι οριζόντιες μειώσεις, αλλά μόνο στους ιδιοκτήτες που επλήγησαν». Παράλληλα, ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι η χώρα έχει ακόμα ταμειακά διαθέσιμα και πως όταν υπάρξει ανάγκη θα χρησιμοποιηθούν ευρωπαϊκά χρήματα, ενώ αναφέρθηκε και στις επιπτώσεις του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία.
«Σημασία έχει να κρατήσουμε την πειθαρχία στην ατομική μας συμπεριφορά. Και τώρα και όταν ανοίξει η οικονομία. Γιατί κάθε μέρα που δουλεύουμε μειώνεται η ανεργία και η ύφεση. Θα χάσουμε από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού. Αλλά η απώλεια θα είναι μικρότερη εάν είμαστε αυτοπειθαρχημένοι» είπε χαρακτηριστικά. Ακόμα, σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, τόνισε πως σκοπός τους είναι «να κρατήσου την κοινωνία όρθια». Αλλά, όπως διευκρίνισε, ζητούμενο είναι «να μην επεκταθούν πέραν του όσο χρειάζεται, γιατί όσο επεκτείνονται, τόσο η οικονομία υφίσταται μεγαλύτερη ζημία». Στο πλαίσιο αυτό, απόρριψε το σενάριο για μειώσεις μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα. «Δεν υπάρχουν τέτοια σενάρια και ελπίζω να μην υπάρξουν» επισήμανε.

Δείτε το βίντεο του MEGA:



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.