Quantcast
Σκυλακάκης για μέρισμα: Με έλλειμμα 10% γίνονται μόνο κινήσεις ανάγκης - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης για μέρισμα: Με έλλειμμα 10% γίνονται μόνο κινήσεις ανάγκης

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα δοθούν βοηθήματα στους υγειονομικούς και σε χαμηλοσυνταξιούχους μίλησε σήμερα αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ΑΝΤ1.

“Το 2021 έχουμε ανάκαμψη, δεν έχουμε επανέλθει ακόμη στα επίπεδα του ΑΕΠ του 2019. Θα επανέλθουμε και θα ξεπεράσουμε το ΑΕΠ του 2019 το 2022. Συνεπώς αυτό που έχουμε είναι ένα πολύ σοβαρό έλλειμα. Το έλλειμά μας θα πλησιάσει αλλά δεν θα ξεπεράσει ελπίζω το 10%. Είναι ένα πολύ μεγάλο έλλειμα. Συνεπώς θέλει προσοχή. Με αυτό δεν μπορεί παρά να γίνουν μόνο τα απαραίτητα, μόνο κινήσεις ανάγκης μπορούμε να κάνουμε, μόνο μέτρα ανάγκης μπορούμε να πάρουμε. Δεν δικαιολογείται κάτι σαν μέρισμα”, τόνισε με έμφαση ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί κάποιο βοήθημα στους υγειονομικούς πρώτης γραμμής.

“Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει για τους υγειονομικούς, έχει πει ότι με την ολοκλήρωση αυτού του εφιαλτικού διαστήματος πανδημίας έχουμε μια υποχρέωση στους υγειονομικούς. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού, οπότε αυτή θα υλοποιηθεί”.

Σε ερώτηση εάν οι υγειονομικοί πρώτης γραμμής θα πάρουν κάποια βοήθημα τέλος του χρόνου είπε ” Έχουμε και τον προϋπολογισμό του 2022 .Συνεπώς δεν μπορώ να σας πω. Έχουμε και ένα αποθεματικό στο 2022″.

Θα πάρουν μέρισμα οι συνταξιούχοι;
Στη συνέχεια, ρωτήθηκε εάν θα πάρουν κάποιο βοήθημα οι χαμηλοσυνταξιούχοι. “Αυτήν τη στιγμή δεν μπορούμε παρά να πάρουμε μόνο μέτρα ανάγκης”, απάντησε.
Όσον αφορά στο εάν θα ισχύσουν οι προγραμματισμένες φοροελαεφρύνσεις για το 2022, όπως κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση των εισφορών, μείωση της φορολογίας είπε “στον προϋπολογισμό του 2022 έχουμε την εισφορά αλληλεγγύης η οποία είναι προσωρινή για την ώρα και αφορά μόνο τον δημόσιο τομέα , είναι οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών – οι τρεις μονάδες είναι προσωρινές και αφορούν μόνο τον ιδιωτικό τομέα. Ο στόχος μας είναι αυτά να μπορούν να επεκταθούν, αλλά αυτό δεν αφορά τον προϋπολογισμό του 2022”.
Ο στόχος είναι να μπορούν αυτά να επεκταθούν από το 2023, αλλά πρέπει να βρεθεί και ο δημοσιονομικός χώρος που είναι συνάρτηση του ρυθμού ανάπτυξης που θα έχουμε, συμπλήρωσε.

Θα ληφθούν και άλλα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
Στην ερώτηση εάν κυβέρνηση προτίθεται να δώσει και άλλα χρήματα για τα μέτρα που αφορούν την ενεργειακή κρίση είπε: “Το φαινόμενο είναι ακόμη δυναμικό. Συνεπώς η κυβέρνηση σίγουρα θα αντιδράσει και το 2022 και θα δούμε εάν χρειαστεί κάτι επιπλέον το 2021.Αυτό είναι συνάρτηση των τιμών που θα έχουμε τις επόμενες ημε΄ρες και θα έλεγα 1-2 εβδομάδες”.
Στη συνέχεια, ρωτήθηκε εάν θα υπάρξει και άλλο μίγμα μέτρων για την ενεργειακή κρίση πέρα των όσων έχουν ανακοινωθεί. Δεν θα υπάρξει άλλο μίγμα μέτρων διότι η Ελλάδα έχει λάβει σημαντικά με΄τρα, έχουμε ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ, απάντησε ωστόσο την ίδια στιγμή ανέφερε τα όποια μέτρα θα ληφθούν θα προέρχονται από τους λογαριασμούς της ενέργειας.



share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.