Quantcast
Σκυλακάκης: Θα πάμε σε μία δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων- Τι είπε για το πρόγραμμα Γέφυρα - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Θα πάμε σε μία δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων- Τι είπε για το πρόγραμμα Γέφυρα

δημοσιεύτηκε:

“Θα πάμε σε μία δεύτερη φάση φοροελαφρύνσεων στα επόμενα χρόνια που θα προσεγγίζουν περισσότερο την ευρύτερη οικονομία και θα απλώνονται ως κατά δυνατόν σε μεγαλύτερες ομάδες ,όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.
Και πρόσθεσε ότι “η φορολογική επιβάρυνση θα πρέπει να μειωθεί στη χώρα”.
Για την Εισφορά Αλληλεγγύης
Σχετικά με την Εισφορά Αλληλεγγύης είπε ότι “το 2022 παραμείνει η προσωρινότητα του μέτρου και υπενθύμισε ότι ” η πανδημία έπληξε αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα” καθώς πάρα πολλοί εργαζόμενοι είχαν μπει σε καθεστώς αναστολής και έπαιρναν το επίδομα των 534 ευρώ. Ωστόσο την ίδια ώρα σημείωσε ότι στα ίδια επίπεδα παρέμειναν τα εισοδήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αλλά και των συνταξιούχων οι οποία πήραν και αναδρομικά . Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον ΕΝΦΙΑ ,εάν θα μειωθεί ή εάν θα καταργηθεί . ” Υπάρχει ένας πρόσθετος χώρος στο εσωτερικό του ΕΝΦΙΑ που δημιουργήθηκε από την αναπροσαρμογή των αξιών και την επέκταση του συστήματος , αυτός θα οδηγήσει σε κάποια μείωση συντελεστών για να έχουμε το ίδιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Και αυτό που έχουμε ανακοινώσει μέχρι σήμερα”, απάντησε.
Για το πρόγραμμα «Γέφυρα»
Στην ερώτηση εάν ισχύουν οι πληροφορίες που έχουν έρθει στην δημοσιότητα ότι θα υπάρξει παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Γέφυρα» είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει οτιδήποτε που έχει να κάνει με μέτρα που είναι πιθανόν να είναι αντικείμενο εξαγγελιών.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.