Quantcast
Σόιμπλε: Επιμένει στην εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Επιμένει στην εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Επιμένει η Γερμανία στην υλοποίηση του σημερινού ελληνικού προγράμματος, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. αν και πληροφορίες από ξένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε επίπεδο Ευρωζώνης συζητούνται προτάσεις για μία ενδιάμεση λύση. Όσο η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει πρόγραμμα, πρόσθεσε ο Σόιμπλε, δεν μπορεί να σκεφθεί άλλες επιλογές. 

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Σόιμπλε δήλωσε: «Το πρόγραμμα λήγει στα τέλη Φεβρουαρίου. Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να εκπληρωθεί κι αν ο χρόνος γι’ αυτό δεν αρκεί -εφόσον θέλουν να το εκπληρώσουν- μπορούμε να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε». 

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι δεν γνωρίζει τι ακριβώς ζητά η ελληνική κυβέρνηση και, όπως είπε, δεν είναι ο μόνος.

Ανέφερε.επίσης,  ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε προφανώς κάποια αποτελέσματα, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν μετακινήθηκε από τις θέσεις της.

Όπως είπε, δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης, αλλά θέμα απόφασης της Ελλάδας: τι πραγματικά θέλει, πώς θέλει η χώρα να βαδίσει έναν δρόμο, ο οποίος κάποια στιγμή θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

Αυτό δεν το βλέπουμε αυτήν τη στιγμή, αλλά είμαστε ανοικτοί για τις εκθέσεις που θα λάβουμε, δήλωσε ο Σόιμπλε

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.