Quantcast
Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Πορτογαλία είναι πιο ανησυχητική από αυτή της Deutsche Bank - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Η κατάσταση στην Πορτογαλία είναι πιο ανησυχητική από αυτή της Deutsche Bank

δημοσιεύτηκε:

Η αστάθεια της πορτογαλικής αγοράς ομολόγων είναι πιο ανησυχητική από την πτώση της εμπιστοσύνης στη Deutsche Bank, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μετά τη συνεδρίαση του Ecofin, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 

Αν και ο δείκτης των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών έχει μειωθεί 27% φέτος, ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι η Πορτογαλία δεν έχει αρκετή «αντοχή». «Η Πορτογαλία πρέπει να κάνει οτιδήποτε για να αντιμετωπίσει την αβεβαιότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές», δήλωσε.

Οι δηλώσεις Σόιμπλε έγιναν μετά την αύξηση της απόδοσης των 10ετών πορτογαλικών τίτλων κατά 143 μονάδες (1,43 ποσοστιαίες μονάδες) αυτή την εβδομάδα. Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα που ανέλαβε την εξουσία στο τέλος Νοεμβρίου, ανέστειλε μεταρρυθμιστικά μέτρα που είχαν επιβληθεί κατά τη διάρκεια εφαρμογής του μνημονίου που κατέληξε το 2014.

Αναφερόμενος στη Deutsche Bank, ο Σόιμπλε δήλωσε ότι «έχει επαρκή κεφάλαια και είναι σε καλή θέση». Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ εμφανίσθηκαν αισιόδοξοι σχετικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις ασφαλιστικές δικλείδες που υπήρξαν μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.

«Πήραμε μέτρα για να κάνουμε τις τράπεζες πιο ανθεκτικές μετά τα διδάγματα της χρηματοπιστωτικής και τραπεζικής κρίσης», δήλωσε ο Σόιμπλε. Στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται η Οδηγία για την Ανάκαμψη και Εξυγίανση των Τραπεζών και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.