Quantcast
Σόιμπλε: Να μην επιβαρύνουν την ΕΚΤ οι χώρες της ευρωζώνης - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Να μην επιβαρύνουν την ΕΚΤ οι χώρες της ευρωζώνης

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι οι χώρες-μέλη της Ευρωζώνης πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και να ωθήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη, ώστε να μην επιβαρύνουν τόσο την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο ίδιος φέρεται να τόνισε ότι ορισμένα κράτη χρειάζονται μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ενώ σημείωσε πως η έντονη μεταβλητότητα στις αγορές έχει επηρεάσει το οικονομικό περιβάλλον στην Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας έκανε λόγο για «ομόκεντρες επιθέσεις» στο σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του απορρίπτει την πρόταση να εγκαταλειφθούν οι κανόνες για τα bail-in των τραπεζών, ενώ φέρεται ακόμα να υποστήριξε πως θα πρέπει πρώτα να μειωθούν οι κίνδυνοι, προτού υπάρξει μεγαλύτερη ενοποίηση στην Ευρώπη.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι υπάρχει αβεβαιότητα γύρω από το δημοψήφισμα για το Brexit στη Βρετανία, επισημαίνοντας πως οι αστάθειες στην Ευρώπη αποδεικνύουν ότι χρειάζεται μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση ενδέχεται να επιδεινωθεί, οδηγώντας τη Γερμανία στο κλείσιμο των συνόρων της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.