Quantcast
Σόιμπλε: Προθεσμία για συμφωνία έως 30 Ιουνίου - enikonomia.gr
share

Σόιμπλε: Προθεσμία για συμφωνία έως 30 Ιουνίου

δημοσιεύτηκε:

«Εάν η Ελλάδα μείνει στην Ευρωζώνη, θα πρέπει να δημιουργήσει τις προυποθέσεις γι’ αυτό», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Το αργότερο έως τις 30 Ιουνίου πρέπει να βρεθεί μία λύση, πρόσθεσε ο Σόιμπλε, σημειώνοντας με νόημα: «Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την Ελλάδα».

Τις δηλώσεις αυτές μετέδωσε η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt με τον τίτλο: «Ο Σόιμπλε θέτει τελεσίγραφο για την παραμονή στην Ευρωζώνη». 

Ο Σόιμπλε άφησε ωστόσο ανοικτό τι θα συνέβαινε,, αν η Ελλάδα δεν δημιουργήσει τις συνθήκες, σημειώνοντας: «Ότι και αν συμβεί στην Ελλάδα, η χώρα θα παραμείνει μέρος της Ευρώπης και της Ευρωπαικής Ένωσης». 

Οι δηλώσεις αυτές, αναφέρει η Welt,  δεν θα αρέσουν οπωσδήποτε στην ελληνική κυβέρνηση, πιθανόν ούτε και στην καγκελάριο  Άγκελα Μέρκελ, η οποία είχε βάλει «φίμωτρο» στον Σόιμπλε μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρούσε τις συνεχείς αναφορές του στην Ελλάδα ως αντιπαραγωγικές. 

Σε μία αντιπαράθεσή του με τον διακεκριμένο Αμερικανό οικονομολόγο Λάρι Σάμερς, σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στην Ουάσιγκτον, ο Σόιμπλε επιχείρησε να κάνει σαφές πόσο μοναδική είναι η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ώστε δεν θα υπήρχε πρόβλημα για την υπόλοιπη Ευρώπη από μία έξοδο της χώρας από το ευρώ.. «Κατά την άποψή μου», είπε, “δεν θα υπήρχε καμία σοβαρή ζημιά για την παγκόσμια οικονομία”.

Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε επίσης ότι η λύση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ένα νέο κούρεμα του χρέους της. 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.