Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Αυτό είναι το νέο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις μειωμένες ποσότητες προϊόντων με αυξημένες τιμές - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Αυτό είναι το νέο σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τις μειωμένες ποσότητες προϊόντων με αυξημένες τιμές

δημοσιεύτηκε:

Στα σκαριά έχει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων  νέο σχέδιο  για την ποσότητα των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ και τις τιμές.

Το σχέδιο αυτό αναμένεται να επικαιροποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, ενώ  έρχεται ύστερα από τις καταγγελίες που έγιναν για τις μειωμένες ποσότητες των προϊόντων με αυξημένες  τιμές, σε παλιές ή νέες συσκευασίες.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, το σχέδιο αυτό θα προβλέπει μεταξύ άλλων νέο τρόπο αναγραφής των τιμών στα προϊόντα προκειμένου να γνωρίζουν οι καταναλωτές τόσο την τιμή των γραμμαρίων των συγκεκριμένων της συσκευασίας όσο και την τιμή του κιλού.

Συνεπώς τα νέα καρτελάκια τιμών των συσκευασμένων και των χύμα προϊόντων θα είναι με μεγαλύτερη και ενιαία γραμματοσειρά, δηλαδή θα είναι πιο ευκρινή στους καταναλωτές.

Αυτό σημαίνει ότι θα  πρέπει να αναγράφεται πάνω στο κάθε καρτελάκι τόσο η τιμή ανά τεμάχιο ακόμη και εάν έχει προσφορά όσο και η προηγούμενη τιμή, αλλά και η τιμή ανά κιλό για να μπορεί να επιλέγει ο καταναλωτής εάν τον συμφέρει να το αγοράσει ή όχι.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Τα τρικ ακρίβειας στα ράφια

 Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ αναφέρει ενδεικτικά σε ποια προϊόντα των σούπερ μάρκετ έχει η μειωθεί η ποσότητα και έχει αυξηθεί η τιμή τους:

Ο αρακάς

  • Αρχικά η συσκευασία του ήταν στα 450 γραμμάρια και πωλούνταν στην τιμή των 2,78 ευρώ.
  • Μετά η συσκευασία μειώθηκε στα 42ο γραμμάρια και η τιμή του αυξήθηκε στα 2,89 ευρώ 

Το ψωμί του τόστ 

  • Αρχικά η συσκευασία του ήταν στα 350 γραμμάρια και πωλούνταν στην τιμή των 1,16  ευρώ και  συσκευασία του ήταν στα 350 γραμμάρια
  • Μετά η συσκευασία συρρικνώθηκε στα 325 γραμμάρια και η η τιμή του διαμορφώθηκε στο 1,20 ευρώ 

Το γιαούρτι 

  • Αρχικά η συσκευασία του ήταν στο 1 κιλό  και πωλούνταν στην τιμή των 3,67  ευρώ
  • Μετά η συσκευασία μειώθηκε στα 900 γραμμάρια και η η τιμή του “σκαρφάλωσε” στο 3,98 ευρώ

Παπαθανάσης για μειωμένες ποσότητες προϊόντων:  Οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ θα πρέπει να προσαρμόσουν και την τιμή

Για το θέμα των μειωμένων ποσοτήτων στα προϊόντα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος  Παπαθανάσης. «Εάν οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ μειώσουν το βάρος των προϊόντων  ή συμβεί κάποια αλλαγή, τότε θα πρέπει να προσαρμοστεί και η τιμή, αλλά και να μην υπάρχει υπέρβαση του ποσοστού κέρδους» ,σημείωσε με έμφαση.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.