Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Έρχονται νέα στοιχεία στην πλατφόρμα e-katanalοtis - Tι είπε ο Σκρέκας για τις μειώσεις στις τιμές των προϊόντων - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Έρχονται νέα στοιχεία στην πλατφόρμα e-katanalοtis – Tι είπε ο Σκρέκας για τις μειώσεις στις τιμές των προϊόντων

δημοσιεύτηκε:

Νέα στοιχεία θα προβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα του e-katanalοtis. «Ενδυναμώνουμε τον καταναλωτή. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε νέα στοιχεία τα οποία θα προβάλλονται μέσα από την πλατφόρμα του e-katanalοtis ώστε ο Έλληνας πολίτης να μπορεί να γνωρίζει σε ποια σούπερ μάρκετ τα προϊόντα που τον ενδιαφέρουν είναι στις χαμηλότερες τιμές και να πηγαίνει να τα αγοράζει από αυτά», είπε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και συνέχισε λέγοντας πως με αυτόν τον τρόπο « ο ανταγωνισμός θα πιέσει τις τιμές των προϊόντων προς τα κάτω, γιατί πρέπει να λειτουργήσει η αγορά».

Σκρέκας: Έχουν μειωθεί οι τιμές μέχρι σήμερα σε 213 προϊόντα – Στόχος να ξεπεράσουν τα 500

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη «μόνιμη» μείωση της τιμής των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, με τη σήμανση με ειδικά καρτελάκια. «Μέχρι 23 Οκτωβρίου, έχουμε 213 κωδικούς προϊόντων που οι προμηθευτές μας έχουνε επικοινωνήσει ότι προχωρούν άμεσα σε μόνιμη μείωση τιμής. Αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει λάβει καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα», είπε.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η κυβέρνηση που για πρώτη φορά παίρνει τέτοια πρωτοβουλία να μειωθούν οι τιμές, όχι να σταθεροποιηθούν. Τους δίνουμε την ευκαιρία να μειώσουν τις τιμές των προϊόντων τους για τουλάχιστον έξι μήνες και για τουλάχιστον 5%, το επόμενο διάστημα, στο ράφι, ώστε να βοηθήσουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Μια πρωτοβουλία στην οποία έχουν μέχρι στιγμής ενταχθεί 213 προϊόντα εταιρειών μεταξύ των οποίων και πολυεθνικών και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τα 500 προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ βλέπουμε ότι οι μειώσεις ξεκινάνε από 5% και μπορούν να φτάσουνε μέχρι και 10% – 12%», είπε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.