Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Νέα δήλωση Σκρέκα περί κατάργησης προσφορών 1+1 προϊόντων μετά τις αντιδράσεις - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Νέα δήλωση Σκρέκα περί κατάργησης προσφορών 1+1 προϊόντων μετά τις αντιδράσεις

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για το θέμα περί κατάργησης των προσφορών  1+1 προϊόντων στα σούπερ μάρκετ έδωσε σήμερα ο υπουργός  Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Όπως είπε  σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕο κ.Σκρέκας «στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο σε όλες τις παραπλανητικές τακτικές στα ράφια προς όφελος των νοικοκυριών αλλά και του υγιούς ανταγωνισμού».  Σκοπός είναι να υπάρχουν στα ράφια καθαρές και ουσιαστικές προσφορές. Ουσιαστικά από τις σημερινές  δηλώσεις του κ. Σκρέκα προκύπτει πως το υπουργείο Ανάπτυξης βάζει τέλος στα τεχνάσματα των προσφορών που εμφανίζονται ως δελεαστικές ενώ διαπιστώνεται εύκολα, με μια απλή μαθηματική πράξη, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ο υπουργός  υπογράμμισε την σημασία του ενημερωμένου καταναλωτή στη διαμόρφωση των τιμών και στην προσπάθεια για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Από κοινού θα δημιουργήσουμε ένα “ανάχωμα” στην αισχροκέρδεια, σημείωσε ο κ. Σκρέκας. Επιπλέον υπενθύμισε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και μόνο το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε 5 πολυεθνικές συνολικού ύψους 3,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν γίνει περίπου 20.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα που προσεγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ από τα οποία έχουν εξοφληθεί ή βεβαιωθεί στις αρμόδιες ΔΟΥ περίπου 5,9 εκατ.

Μαρινάκης για προσφορές 1+1 :Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης προσφορών

Υπενθυμίζεται πως δηλώσεις για το θέμα αυτό έκανε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης λέγοντας  πως δεν υπάρχει θέμα κατάργησης προσφορών 1+1 ή οποιασδήποτε άλλης προσφοράς και πως  ενδεχομένως να  παρεξηγήθηκαν αυτά που είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ή δεν ερμηνεύτηκαν σωστά όσον αφορά το θέμα αυτό . «Πάμε να δούμε για το 1+1. Γιατί, ξέρετε, πουλάνε πολύ και οι τίτλοι ότι “αδειάστηκε ο υπουργός”. Κατ’ αρχάς και ο υπουργός, ο κ. Σκρέκας, στην πραγματικότητα είπε αυτό το οποίο απάντησα και εγώ χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και είναι αυτό που ισχύει. Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης προσφορών 1+1 ή οποιασδήποτε άλλης προσφοράς. Ούτως ή άλλως δεν είμαστε και στον πολιτικό χώρο εμείς, που θα καταργούσαμε, θα αφαιρούσαμε από τα καταστήματα τη δυνατότητα να κάνουν με ένα τρόπο μια προσφορά. Εμείς τι κάνουμε; Εμείς αυτό το οποίο κάνουμε είναι να ελέγχουμε την αγορά, αν οι προσφορές είναι πραγματικές προσφορές – εν προκειμένω η 1+1 – και δεν είναι παραπλανητικές. Και θα σας πω ένα απλό παράδειγμα: 1+1 αποσμητικό δώρο. Μάλιστα. Όταν η τιμή μονάδας έχει 4,20 ευρώ και το 1+1 έχει 7 ευρώ, αυτό δεν είναι 1+1.

Ίσως παρεξηγήθηκαν αυτά που είπε ο υπουργός, δεν ερμηνεύτηκαν σωστά, δεν έχει σημασία, σημασία έχει τι ισχύει.

Αλίμονο αν καταργούσαμε μια δυνατότητα προσφοράς. Μακάρι να έχουμε και περισσότερες προσφορές. Ένα μέρος του ελέγχου είναι εικονικές εκπτώσεις, ένα άλλο μέρος είναι αν πραγματικά οι προσφορές είναι προσφορές, ένα άλλο μέρος του ελέγχου είναι αν γίνεται σεβαστός ο νόμος που ψηφίσαμε εμείς, η δική μας κυβέρνηση, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το πλαφόν στο μέγιστο περιθώριο κέρδους και πολύ λογική και αναγκαία ερώτηση για τη συζήτηση: «Πιάνουν τόπο τα πρόστιμα;» Η πρώτη απάντηση είναι ότι υπάρχουν έσοδα. Ok, τα έσοδα είναι αρκετά, το μεγαλύτερο μέρος αυτών, μάλιστα, έχει βεβαιωθεί, έχει εισπραχθεί, περίπου πέντε εκατομμύρια. Το δεύτερο επιχείρημα υπέρ των προστίμων, πέραν του ότι πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος, είναι στις περιπτώσεις των προϊόντων που επεβλήθησαν πρόστιμα, έχουμε μείωση τιμής έως και 25%. Το 1+1 θα συνεχίσει να υπάρχει και θα συνεχίσουν και οι έλεγχοι» είχε πει ο κ.Μαρινάκης

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.