Quantcast
Σούπερ μάρκετ-ψώνια: Πόσο "σβήνει" το μηνιαίο εισόδημα των πολιτών - Αυτός είναι ο νέος τιμοκατάλογος στα βασικά προϊόντα - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ-ψώνια: Πόσο “σβήνει” το μηνιαίο εισόδημα των πολιτών – Αυτός είναι ο νέος τιμοκατάλογος στα βασικά προϊόντα

δημοσιεύτηκε:

Το χρηματικό ποσό που χρειάζεται να ξοδέψει μια τετραμελής οικογένεια για τα ψώνια σε σούπερ μάρκετ αποκαλύπτει το MEGA.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, μια τετραμελής οικογένεια για τα ψώνια της εβδομάδας στο σούπερ μάρκετ δεν θα χρειαστεί λιγότερα από 150 ευρώ  έως 200 ευρώ. Δηλαδή θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 600 ευρώ -800 ευρώ τον μήνα για τα βασικά είδη διατροφής και μόνο.

Σούπερ μάρκετ: Οι νέες τιμές στα βασικά προϊόντα

Επίσης ο τηλεοπτικός σταθμός παρουσιάζει τη λίστα με τις νέες τιμές στα βασικά προϊόντα των  σούπερ μάρκετ. Αναλυτικά:

  • Γάλα: η τιμή του κυμαίνεται από 0.97 λεπτά έως 1.68 ευρώ.
  • Αυγά η δεκάδα: Αυτά πωλούνται από 2,25 ευρώ έως 3,29 ευρώ.
  • Ρύζι: Η τιμή ανέρχεται μεταξύ 0,75 λεπτά έως 2,07 ευρώ.
  • Μακαρόνια: Κοστίζουν από 0,62 λεπτά έως 1 ευρώ.
  • Κοτόπουλο το κιλό: Κοστίζει από 2,97 ευρώ  έως 5,37 ευρώ.
  • Στιγμιαίος  καφές:  Η τιμή του διαμορφώνεται μεταξύ 1,53 ευρώ και 4,39 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο προϊόν που μπαίνει στο “καλάθι του νοικοκυριού” υπάρχουν διαφορετικές τιμές σε σούπερ μάρκετ.

Τι λένε οι καταναλωτές

Για τον τρόπο που κάνουν τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ μίλησαν  σήμερα  καταναλωτές στο MEGA.

  • Η κ. Ηλιάνα για να μπορέσει να ψωνίσει για την τετραμελή οικογένειά της, επιλέγοντας μάλιστα τα πιο φθηνά προϊόντα από το καλάθι του νοικοκυριού, χρειάζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ 200 ευρώ. «Προσπαθούμε να προσέχουμε και εμείς…  κοιτάζοντας διαρκώς και κάνοντας έρευνα αγοράς. Βγαίνει μια μέση τιμή γύρω στα 200 ευρώ. Συγκρίνεις, βλέποντας αναλόγως που κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων»,  τόνισε η κ. Ηλιάνα.
  • Η κ. Άννα κάνει ότι μπορεί, για να μην λείψει τίποτα στα παιδιά και τα εγγόνια της. Προσπαθεί να βρει τις καλύτερες τιμές, αφού οι υποχρεώσεις που έχουν να καλύψουν σαν οικογένεια είναι δυσβάσταχτες.  «Ψάχνω να δω  που θα βρω πιο φθηνά προϊόντα. Και όταν τα  βρίσκω σε χαμηλότερη τιμή, τότε  πάω και τα παίρνω», σημείωσε χαρακτηριστικά.
  • Πολλοί καταναλωτές, όπως ο κ. Χρήστος, παρατηρεί συνεχείς αυξήσεις κάθε μήνα. Ο λογαριασμός του σούπερ μάρκετ έρχεται 50% πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι. « Εάν ήθελα 400 ευρώ το μήνα, τώρα θέλω 600 ευρώ για να ψωνίσω. Ψάχνουμε να δούμε που έχει καλύτερες τιμές. Παλιά δεν το ψάχναμε αυτό», ανέφερε ο κ. Χρήστος.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.