Quantcast
Σούπερ μάρκετ: Τι πρέπει να κοιτάει ο καταναλωτής - Όσα είπε ο Σκρέκας - enikonomia.gr
share

Σούπερ μάρκετ: Τι πρέπει να κοιτάει ο καταναλωτής – Όσα είπε ο Σκρέκας

δημοσιεύτηκε:

Συμβουλές για τις αγορές που πραγματοποιούν οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας  στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε σε κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Λένορμαν προκειμένου να δει από κοντά την πορεία του μέτρου “μόνιμη μείωση τιμής”. « Καταρχήν ο καταναλωτής θα πρέπει  να κοιτάει το καρτελάκι, το οποίο υποδηλώνει ότι ένα προϊόν έχει ενταχθεί στην Πρωτοβουλία “μόνιμης μείωσης τιμής” επειδή έχει ελεγχθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Διαβεβαιώνεται έτσι ότι πραγματικά ο προμηθευτής έχει μειώσει την τιμή του προϊόντος αυτού για τους επόμενους έξι μήνες» σημείωσε ο κ. Σκρέκας. «Από εκεί και πέρα, και το καλάθι του νοικοκυριού και η Πρωτοβουλία «Μόνιμης Μείωσης Τιμής» δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές στα προϊόντα τα οποία τους ενδιαφέρουν.

Ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024

Επίσης επεσήμανε πως ο νόμος για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024. «Ο νόμος που έχουμε θεσπίσει για την αθέμιτη κερδοφορία θα συνεχιστεί και το 2024, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που θα ελέγχουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας. Οι έλεγχοι δεν θα σταματήσουν, συνεχίζονται και στα σούπερ μάρκετ και στους προμηθευτές τους» .

Και συνέχισε λέγοντας πως οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές ώστε ο καταναλωτής να έχει πρόσβαση στα προϊόντα τα οποία είναι απαραίτητα για αυτές τις ημέρες. Βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας ήταν και είναι να διασφαλίσουμε, ότι το οικογενειακό τραπέζι θα είναι γεμάτο. Το “Καλάθι του Νοικοκυριού” και η πρωτοβουλία “Μόνιμη Μείωση Τιμής” δίνουν τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στην ελληνική οικογένεια να έχουν πρόσβαση σε πιο χαμηλές τιμές. Στη “Μόνιμη Μείωση Τιμής” έχουν ενταχθεί σχεδόν 1.300 διαφορετικά επώνυμα προϊόντα από μεγάλους προμηθευτές.

Οι έλεγχοι για την αισχροκέρδεια έχουν ενταθεί και ιδιαίτερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Όπου χρειάζεται θα επιβάλλονται βαριά πρόστιμα τα οποία και θα ανακοινώνονται».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.