Quantcast
Σουλτς: Ανάγκη άμεσης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ - enikonomia.gr
share

Σουλτς: Ανάγκη άμεσης συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Την ανάγκη να υπάρξει άμεσα συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΕΕ, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά την άφιξή του στη σημερινή συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Σουλτς τόνισε την ανάγκη να δράσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στις Βρυξέλλες – και ανάμεσά τους και εγώ – που θέλουμε να βοηθήσουμε την ελληνική κυβέρνηση και ειδικά τον ελληνικό λαό, αλλά χρειαζόμαστε συγκεκριμένες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο Σουλτς.

Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα «ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να έχει την ίδια άποψη με τους άλλους ηγέτες ως προς το θέμα των μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν σε λύση».

Ο κ. Σουλτς σημείωσε ότι όταν αλλάζει μία κυβέρνηση, δεν θα πρέπει να αναιρεί όλα όσα έκανε η προηγούμενη. Εξέφρασε δε την ελπίδα ο Έλληνας πρωθυπουργός να κάνει λογικούς συμβιβασμούς, λέγοντας ότι όλοι θέλουν να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα θα πρέπει να βοηθήσει τον εαυτό της.

Αισιόδοξος για την έκβαση της σημερινής Συνόδου Κορυφής επί του ελληνικού ζητήματος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Προσερχόμενος στη συνάντηση των Σοσιαλιστών, ο αντιπρόεδρος τόνισε πως η Επιτροπή και ειδικότερα ο πρόεδρός της Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εργάζονται για εξεύρεση λύσης. Προέτρεψε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα να διασαφηνίσει ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις που σκοπεύει να προωθήσει.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε ακόμη την επιθυμία «να βρεθεί λύση προς όφελος του ελληνικού λαού» και δήλωσε πεπεισμένος πως «υπάρχει πάντα η δυνατότητα να βρεθεί λύση».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.