Quantcast
S&P: Η Ελλάδα δεν θα υποβαθμιστεί σε selective default αν δεν αποπληρώσει την ΕΚΤ - enikonomia.gr
share

S&P: Η Ελλάδα δεν θα υποβαθμιστεί σε selective default αν δεν αποπληρώσει την ΕΚΤ

δημοσιεύτηκε:

Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα υποβαθμιστεί στην κλίμακα της επιλεκτικής χρεοκοπίας (selective default), εάν δεν αποπληρώσει έστω και ένα ομόλογο προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υποστηρίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s.

“Σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου εάν χαθεί μια αποπληρωμή ομολόγου προς την ΕΚΤ, αυτό δεν συνιστά αυτόματα χρεοκοπία της Ελλάδας και υποβάθμισή της στην κλίμακα του Selective Default”, γνωστοποιεί ο οίκος.

Να σημειωθεί εδώ πως η Ελλάδα πρέπει να καταβάλλει συνολικά 6,7 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ, καθώς λήγουν δύο μεγάλα ομόλογα (ένα στις 20 Ιουλίου και ένα στις 20 Αυγούστου).

Υπενθυμίζεται εδώ πως πριν από μερικά 24ωρα και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου, η S&P προχώρησε σε αιφνίδια υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας, κατά μια βαθμίδα, σε CCC, από CCC+ προηγουμένως.

Η αιφνιδιαστική υποβάθμιση της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα ήταν αποτέλεσμα της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών της Ελλάδας, αλλά και της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης να καταθέσει αίτημα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για ενοποίηση των τεσσάρων δόσεων των 1,53 δισ. ευρώ του Ιουνίου σε μια δόση και καταβολή αυτής στα τέλη Ιουνίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.